Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Φίλοι Σιδηροδρόμου Τρικάλων - Τι συζητήθηκε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έγινε την Πέμπτη 19 Ιανουρίου 2012 στην Αθήνα συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ.
Στη συνάντηση συμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης καθώς και ο αντιδήμαρχος του δήμου Καρδίτσας κ. Νίκος Καραγιάννης.
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος αφού πρώτα έκανε μια γενικότερη ενημέρωση για την πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έθεσε το ζήτημα της μορφής την οποία θα πρέπει να έχουν τα νέα δρομολόγια ώστε να είναι περισσότερο θελκτικά για το επιβατικό κοινό, κάνοντας σαφές ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί από την εταιρία οι οριστικές αποφάσεις.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισαν ότι η δεκάχρονη εμπειρία μετά την ανακαίνιση της γραμμής στη δυτική Θεσσαλία αποδεικνύει ότι οι επιβάτες προτιμούν τα απευθείας δερομολόγια και ότι εχουν αποτύχει εμπορικά σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα όλες οι προσπάθειες της εταιρείας να καθιερώσει ανταποκρινόμενα δρομολόγια, τα οποία άλλωστε η ίδια η εταιρία με δική της πρωτοβουλία σχεδόν όλα τα κατήργησε.

Ζητήσαμε να διατηρηθούν και να ενισχυθούν τα υπάρχοντα απευθείας δρομολόγια με την επαναφορά του πρωινού απευθείας τρένου προς την Αθήνα.
Προτείναμε τα απευθείας τρένα προς και από Αθήνα να ανταποκρίνονται και με σύγχρονα ηλεκτροκίνητα προαστιακά προς και από τη Θεσσαλονίκη σε κοινή αποβάθρα στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια προς τα βόρεια.

Επίσης ζητήσαμε να γίνεται κάθε μεσημέρι μία ανταπόκριση προς και από Αθήνα –Θεσσαλονίκη καθώς και τη δρομολόγηση θεματικού τρένου τους καλοκαιρινούς μήνες στη γραμμή Καλαμπάκα-Πλαταμώνας, ώστε να μετακινούνται με ευκολία οι χιλιάδες λουόμενοι.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος δεσμεύτηκε ότι η εταιρία θα μελετήσει τις προτάσεις μας και ότι πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις θα έχουμε και νέα συνάντηση και συζήτηση.

Εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε ότι πράγματι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα σκεφτεί αυτή τη φορά σοβαρά τις προτάσεις που καταθέσαμε και ότι δεν θα βρεθούμε ξαφνικά μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως επανειλημμένα έγινε στο παρελθόν.
kalabakasity.gr