Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΔΑΚΕ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Τελικά θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος με τα πιο μελανά χρώματα την ανεύθυνη, άθλια και επικίνδυνη πολιτική ένδεια της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια.Το 2009 μας είπαν ότι πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Δύο χρόνια τώρα, δυστυχώς πληρώνουν τα συνήθης υποζύγια….. Μισθωτοί και Συνταξιούχοι!!!
Το 2009 μας είπαν ότι πρέπει να δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, αλλιώς θα υπάρξει ύφεση. Δυο χρόνια μετά έχουμε χάσει το 40% των αποδοχών της 31/12/2009.
Το 2009 μας είπαν ότι θα υπάρξει σεβασμός στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Δυο χρόνια μετά έχουμε κατάργηση των ΕΣΣΕ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Το 2009 μας είπαν ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα για να πληρώσουν όλοι αναλογικά. Δυο χρόνια μετά το αφορολόγητο από 12.000,00 € έφτασε τις 5.000,00 €.
Έχει καταγραφεί πλέον στη συνείδηση όλων των πολιτών ότι είναι και ΨΕΥΤΕΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Στις 23/4/2011 υπεγράφει η ΕΣΣΕ η οποία λήγει στις 31/12/2011. Το πώς μπήκαν οι υπογραφές, δεν είναι του παρόντος, άλλωστε έχουν δοθεί οι ανάλογες εξηγήσεις και έχουν αναληφθεί και οι ευθύνες από όλους μέσα στο κίνημα του χώρου μας.Αυτή τη Συλλογική Σύμβαση την οποία την υπέγραψαν και οι κύριοι Θεοφανόπουλος και Ζηλιασκόπουλος, την εκθείασε ο τότε Υπουργός Υποδομών και ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και είπαν ότι «η υπογραφή της ΕΣΣΕ στον ΟΜΙΛΟ ΟΣΕ είναι πράξη ευθύνης».
Σήμερα και ίσως ακόμα και να μην στέγνωσε το μελάνι της υπογραφής τους και ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες όπως με το ανθυγιεινό και επικίνδυνο, το θέμα εφάπαξ της ΥΕ που ακόμη περιμένουμε το κ.Κουτρουμάνη να νομοθετήσει, διαχέεται έντονα ότι θέλουν να εφαρμόσουν το νέο ενιαίο μισθολόγιο του ν.4024, ενώ η ΕΣΣΕ του 2011 τελειώνει στις  31 / 12 / 2011.
Τους θυμίζουμε στους κυρίους της Διοίκησης του Ομίλου ΟΣΕ ότι τα παντελόνια τα φοράμε όχι για να μην κρυώνουμε, αλλά για να τιμάμε τις υπογραφές που βάζουμε, και δυστυχώς γι΄αυτούς η υπογραφή που έβαλαν είχε ημερομηνία λήξης στις  31 / 12 / 2011.
Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι μέχρι τη λήξη της ΕΣΣΕ, πρέπει να τιμήσουν και να υπεραμυνθούν της υπογραφής τους. Ειδάλλως επιφυλασσόμαστε για κάθε νομική διεκδίκηση.
Αυτονόητο είναι ότι στις 1/1/2012 πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ΕΣΣΕ του 2012.

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε σύντομα με πολύ περισσότερα αφού ξεκαθαρίσει και το τοπίο στο θέμα της  εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης, καθώς επίσης και στο θέμα ανάπτυξης του ΟΜΙΛΟΥ ΟΣΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ                         ΝΤΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ