Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Συναντήσεις Πεταλωτή και Δαμιανίδη με υπουργούς στην Αθήνα


«..συμφώνησαν την τεχνική διευκόλυνση του ΟΣΕ, στην κατασκευή του δρόμου Κομοτηνής – Ιάσμου – Αμαξάδων, ώστε να επιταχυνθεί η έναρξη υλοποίησης του μεγάλου έργου»..
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Παύλος Διαμιανίδης, σε συνέχεια της σύσκεψης που είχαν την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν νέα συνάντηση εργασίας, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό, Θάνο Μωραΐτη.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ως εθνική συμμετοχή για την αποπεράτωση του φράγματος Ιασίου.
Επίσης, διερευνήθηκε η χρηματοδότηση, μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, άλλων σημαντικών έργων για την περιοχή της Ροδόπης.
Τέλος, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Παύλος Δαμιανίδης συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, με τον οποίο συμφώνησαν την τεχνική διευκόλυνση του ΟΣΕ, στην κατασκευή του δρόμου Κομοτηνής – Ιάσμου – Αμαξάδων, ώστε να επιταχυνθεί η έναρξη υλοποίησης του μεγάλου έργου.
Ακόμη, συζητήθηκαν αναλυτικά και γενικότερα ζητήματα του ΟΣΕ που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Πηγή: http://thrakilive.blogspot.com/

«Σ.Ν» Τι είδους διευκολύνσεις άραγε θα προσφέρει ο ΟΣΕ; θα ήταν χρήσιμο να τις πληροφορηθούμε.