Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Πάγωμα» της εφεδρείας ζητά ο Μ.Βορίδης

Το πάγωμα του μέτρου της εφεδρείας ζήτησε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, προκειμένου να δοθεί χρόνος για να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει συνάντηση τις επόμενες μέρες των εμπλεκόμενων υπουργών για το θέμα.
Ο κ.Βορίδης είπε ότι η εφεδρεία είναι ένα οριζόντιο μέτρο, όμως στα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ δεν είχε προβλεφθεί η εφεδρεία στον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών και των εσόδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις και στην παροχή υπηρεσιών και στα έσοδα.
Φέρνοντας ως παράδειγμα τις δημόσιες συγκοινωνίες είπε ότι με δεδομένη την εφαρμογή της εφεδρείας ως έχει, στις 28 Νοεμβρίου, θα καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις και πρόσθεσε ότι «επιστροφή προς τα πίσω δεν υπάρχει».
«Ζήτησα, λοιπόν, την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης ώστε να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του μέτρου» είπε ο υπουργός Υποδομών.
Εξάλλου, προβληματισμένος για τις λειτουργικές επιπτώσεις που θα προκύψουν σε αρκετές υπηρεσίες από την εργασιακή εφεδρεία εμφανίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας. Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα ξεπεράσουν τον αριθμό που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.