Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου – Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «ΕΡΓΑ ΟΣΕ»

Η «ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» είναι θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ η οποία ιδρύθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. στ του ν.δ. 674/1970 «Περί Ιδρύσεως Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος» όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν.δ. 1116/1972 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 παρ. 3 του ν.2366/1995, σύμφωνα με τα οποία ο ΟΣΕ δύναται να ιδρύει επιχειρήσεις ή εταιρείες ή κοινοπραξίες κατασκευής έργων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΕΡΓΑ ΟΣΕ» ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το καταστατικό της εταιρείας, καθώς και αυτές που προβλέπονται στο ν. 3429 / 2005 περί ΔΕΚΟ.
Στο πλαίσιο της άσκησης των ανωτέρω αρμοδιοτήτων το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα κληθεί να συμβάλλει αποφασιστικά, σε συνεργασία με τα λοιπά μέλη του ΔΣ και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, στον στόχο της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας και στη δημιουργία ισχυρών βάσεων για την μακροχρόνια αναπτυξιακή της πορεία, με διασφάλιση της οικονομικής της ευμάρειας, της διαφάνειας στη λειτουργία τους και της εν γένει παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

Ο υποψήφιος για την ανωτέρω θέση πρέπει να είναι πτυχιούχος Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος τεχνικής ή οικονομικής κατεύθυνσης της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και να έχει άριστη γνώση της ελληνικής και τουλάχιστον μιας ακόμη γλώσσας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, πρέπει να διαθέτει προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα και αποδεδειγμένη εμπειρία σε Διοίκηση στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.
Τέλος ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου στέλεχος, που διαθέτει αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες, στρατηγική σκέψη, ανεπτυγμένη ικανότητα επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Ο υποψήφιος δεν θα πρέπει να υπηρετεί σε θέση Προέδρου ΔΣ, Διευθύνοντος Συμβούλου ή μέλους ΔΣ άλλης δημόσιας επιχείρησης, εκτός της περίπτωσης που πρόκειται για μη αμειβόμενη υπηρεσία σε τέτοια θέση στο ΔΣ συνδεδεμένης επιχείρησης (κατ'Α άρθρ. 3, παρ. 7β ν. 3429 / 2005).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Κάθε ενδιαφερόμενος που πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις για διορισμό στην προκηρυσσόμενη θέσεις και διαθέτει τα απαιτούμενα από την παρούσα προκήρυξη ουσιαστικά και τυπικά προσόντα πρέπει να υποβάλλει αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ανοιχτής διακυβέρνησης http://www.opengov.gr μέχρι και δέκαπέντε (15) ημέρες μετά την ανάρτησή της στην ιστοσελίδα αυτή. Αιτήσεις που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, καθώς και αιτήσεις θα υποβληθούν εκπροθέσμως δεν θα εξετασθούν. Η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών θα ζητηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Περί της καταλληλότητας των τελικώς προτεινόμενων προς διορισμό στην προκηρυσσόμενη θέση θα διατυπώσει γνώμη, βάσει του άρθρου 49 Α (παρ. 3 και παρ. 6) του Κανονισμού της Βουλής, η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
Καταληκτική Ημερομηνία είναι η 4η Νοεμβρίου 2011.
Πηγή: Express.gr