Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Π.Ο.Σ. «Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου».

Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε» η Πανελλήνια Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδια των σιδηροδρομικών περιγράφει με μελανά γράμματα την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι σιδηροδρομικοί κάνοντας λόγο για οριακό σημείο επιβίωσης.
 Στην ανακοίνωση της η ΠΟΣ τονίζει: « Ποτέ άλλοτε στη διάρκεια του εργασιακού μας βίου δεν βρεθήκαμε σε δυσκολότερη θέση από αυτή που βρισκόμαστε σήμερα. Η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την Κυβέρνηση στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας», δεν έχει προηγούμενο. Συνάδελφοί μας οδηγούνται στον προθάλαμο της απόλυσης, οι αποδοχές μας μειώνονται δραματικά, χαράτσια επιβάλλονται και όλα αυτά εν ονόματι της «εξυγίανσης» της οικονομίας που επιβάλλουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου όπως και η προηγούμενη, λειτουργεί ως απλός διαχειριστής των αποφάσεων Μέρκελ – Σαρκοζί που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών αδιαφορώντας αν οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση».
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδια των σιδηροδρομικών ζητά την συμμετοχή των εργαζομένων προκειμένου να δοθεί απάντηση σε όλους εκείνους που διαβουλεύονται χωρίς αυτούς για αυτούς και υπογραμμίζει: « Οι σιδηροδρομικοί δεν μπορούν να μένουν έξω από αυτούς τους αγώνες. Έχουμε επί πλέον λόγους. Από το πρώτο μνημόνιο ο σιδηρόδρομος βρέθηκε στο επίκεντρο. Η ψήφιση του νόμου 3891 συρρίκνωσε το σιδηροδρομικό δίκτυο, συρρίκνωσε το ανθρώπινο δυναμικό κατάργησε κάθε εργασιακό δικαίωμα. Η υπογραφή της ΣΣΕ το Μάρτιο του 2011 μέσα στο γενικό ορυμαγδό έβαζε στοιχειωδώς του κανόνες που αφορούσαν τις μισθολογικές απολαβές του προσωπικού. Με το νόμο 4024 η Κυβέρνηση καταργεί τον ίδιο της τον εαυτό αφού καταργεί στην ουσία μέρος του νόμου 3891 που ψήφισε. Όταν το Κράτος δεν σέβεται τις αποφάσεις του πώς μπορεί να περιμένει να τις σεβαστούν οι Πολίτες αυτής της χώρας;
Κλείνοντας την ανακοίνωση της, η ΠΟΣ καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς να δώσουν το παρόν μαζί με όλο το εργατικό κίνημα.
Οι σιδηροδρομικοί θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10 το πρωί προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΣ στην οδό Κάνιγγος.
Φωτο αρχείο