Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πάτρα: Απίστευτο… Άγιος Ανδρέας - Ριο 2 ώρες με τον… προαστιακό!!!


Σε τροχιά καθυστέρησης και απαξίωσης το εγχείρημα
Αγανάχτηση, βρισιές, απελπισμένοι επιβάτες και σαστισμένοι υπάλληλοι, είναι το σχεδόν καθημερινό σκηνικό που έχει καθιερωθεί πλέον για μεγάλο διάστημα της ημέρας, στον προαστιακό της Πάτρας. Από καιρό το είχαμε επισημάνει, πως οι συγκριμένες δυνατότητες του τρένου, σε συνδυασμό με τον όγκο του μεταφορικού έργου, τις νέες στάσεις, την μεταφορά των φοιτητών και την αποψίλωση του προσωπικού, μαζί με την ανεπάρκεια υλικοτεχνικής υποστήριξης και συρμών, θα προκαλούσε διαλυτικά φαινόμενα στον τοπικό οργανισμό.

Κάναμε λάθος...
Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι χαοτικά.
Χθες οι επιβάτες από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα, αφού είδαν το τρένο να φτάνει με είκοσι λεπτά καθυστέρηση λογω των εκατοντάδων επιβατών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν κατά την διαδρομή, διαπίστωσαν ότι θα τους αποβίβαζε στον σταθμό της Πάτρας, για να επιβιβαστούν σε άλλο για τον προορισμό τους.
Όμως παρέμειναν για πάνω από 1,30 ώρα ακινητοποιημένοι και σχεδόν εγκλωβισμένοι μέσα στο κλειστό βαγόνι, αφού το τρένο χάλασε και η προσπάθεια επισκευής η να το τραβήξει άλλο που ήρθε από την Πάτρα, απέτυχε.
Μετά την καθυστέρηση αυτή ήρθε και νέα, όταν φτάνοντας με το εφεδρικό τρένο στην Πάτρα το δρομολόγιο των 12,30 από Άγιο Ανδρέα, σταμάτησε ο συρμός και δεν έφευγε για άγνωστη αίτια.
Η τεράστια καθυστέρηση, η μη ενημέρωση από τους υπευθύνους για τα αίτια και τα ήδη κατεστραμμένα ραντεβού, αλλά και η μη έγκαιρη προσέλευση των επιβατών στην εργασία τους, ανάγκασε πολλούς να βγουν εκτός εαυτού και να εμπλακούν λεκτικά, με τους υπαλλήλους του προαστιακού.
Το κερασάκι στην τούρτα της ταλαιπωρίας όμως μπήκε, όταν το δρομολόγιο των 12,30 έφτασε στο Ρίο περίπου στις 2,30 το μεσημέρι!!!
Εκεί οι επιβάτες του τερματικού σταθμού του Άγιου Βασιλείου διαπίστωσαν, πως δεν θα έφταναν στο χωριό τους οι συρμοί και τότε έγινε… χαμός.Τελικά επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, τα οποία τους μετέφεραν μέχρι τον Άγιο Βασίλη, αφού χρειάστηκε και η παρέμβαση της Αστυνομίας!!!Να σημειωθεί, ότι οι αστυνομικοί προ ημερών έκαναν μπλόκο στα λεωφορεία του οργανισμού στην περιοχή του Ρίου και κατέβασαν υπεράριθμους επιβάτες που τους πήγαιναν στο τρένο, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη είναι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του αστικού ΚΤΕΛ, για την μεταφορά του ΟΣΕ των φοιτητών με λεωφορεία.Σήμερα και αύριο υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη στην Αθήνα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και με δεδομένο ότι οι επιβάτες πλέον είναι χιλιάδες καθημερινά, τότε η κατάρρευση του εγχειρήματος είναι δεδομένη.
Είναι χαρακτηριστικό, πως σε ένα μόνο πρωινό δρομολόγιο μετακινήθηκαν πάνω από 400 επιβάτες, όταν ο κανονισμός για την δυναμικότητα μεταφοράς των συρμών σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ξεπερνά τους 220!!!
Bestnews