Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Από την ερχόμενη Κυριακή. Φτηνά και ακριβά εισιτήρια με τα τρένα


Εισιτήρια για Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, που θα ξεκινούν από εννιά ευρώ και εκπτώσεις για όσους προνοούν και αγοράζουν νωρίς τα εισιτήριά τους, προβλέπει η νέα τιμιολογιακή πολιτική του ΟΣΕ.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει, όμως, και αυξήσεις 25% στα εισιτήρια που αγοράζονται το τελευταίο 48ωρο πριν από την αναχώρηση του δρομολογίου. Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση ενθαρρύνει τους επιβάτες να αγοράσουν τα εισιτήρια τους έγκαιρα και μέσω του διαδικτύου, αφού με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίζουν μεγάλη έκπτωση.
Από την επόμενη Κυριακή 21 Αυγούστου, οι επιβάτες που θα προμηθεύονται τα εισιτήρια τους μέσω ίντερνετ θα έχουν έκπτωση 10%, εάν το αγοράσουν σε χρόνο μεγαλύτερο των δυο ημερών από την ημέρα αναχώρησης επιπλέον έκπτωση 15%, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις θα διατίθενται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων Β' θέσης, στην τιμή των 9, 19 και 29 ευρώ.
Ενδεικτικά, ένα εισιτήριο απλής μετάβασης Αθήνα - Θεσσαλονίκη που σήμερα έχει 36,3 ευρώ, αν κάποιος το αγοράσει αρκετές μέρες νωρίτερα θα του κοστίσει 34,7 ευρώ, αν όμως το αγοράσει την τελευταία στιγμή θα πληρώσει 45, 4 ευρώ.
Το επόμενο διάστημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να βελτιώσει και το σιδηροδρομικό της δίκτυο ενώ από τον Σεπτέμβριο θα γίνουν συμβάσεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιών ώστε τους επόμενους 3 μήνες τα τρένα να προσφέρουν στους επιβάτες κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ.
Για πρώτη φορά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έκλεισε με πλεόνασμα 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το πρόγραμμα εξυγίανσης συνεχίζεται. Έχουν μεταταχθεί περίπου 1.300 υπάλληλοι από το σύνολο των 1.340 εργαζομένων που πρόκειται να αλλάξουν φορέα απασχόλησης.
Μεταξύ άλλων, η επιχείρηση έχει ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει πολιτική καταβολής κλιμακωτών αποζημιώσεων στους επιβάτες, αν υπάρξει καθυστέρηση στην εκτέλεση του δρομολογίου. Στην περίπτωση που το τρένο σημειώσει καθυστέρηση δυο ωρών θα δίδεται ένα δεύτερο εισιτήριο εντελώς δωρεάν.