Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κρυφές αυξήσεις μέσω... εκπτώσεων


 Από 21 Αυγούστου τα νέα τιμολόγια του ΟΣΕ
Εκπτώσεις με κρυφές αυξήσεις ανακοίνωσε ο ΟΣΕ και αφορούν μόνο όσους αποφασίσουν να βγάλουν εισιτήριο σε λιγότερες από 48 ώρες από την ημέρα του ταξιδιού τους.
Από την Κυριακή 21 Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή των νέων, εκπτωτικών τιμολογίων στις γραμμές Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, Λάρισα-Βόλος και Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Με βάση τα νέα τιμολόγια προβλέπεται μείωση της τιμής κατά 15% σε όσους αγοράζουν το εισιτήριο νωρίτερα, δηλαδή σε χρόνο μεγαλύτερο των δύο ημερών από την αναχώρησή τους.
Επιπλέον έκπτωση 10% προβλέπεται για όσους κάνουν κράτηση μέσω Internet, ενώ άλλο ένα 20% θα κερδίσει όποιος αγοράζει εισιτήριο με επιστροφή.
Η συνολική έκπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της τιμής, με εξαίρεση ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως τα παιδιά, όπου ισχύουν μεγαλύτερες εκπτώσεις, ενώ αντίθετα ο επιβάτης της τελευταίας στιγμής θα επιβαρυνθεί κατά 25%. Οι προαγορές και οι ηλεκτρονικές κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει εφόσον αφορούν δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν μετά την Κυριακή.
Με τα νέα τιμολόγια, η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αμαξοστοιχία Intercity που σήμερα για τη Β' θέση κοστίζει 36,30 ευρώ, με προαγορά και χρήση Intercity θα μειωθεί στα 34,70 ευρώ, αλλά ο επιβάτης που θα πάει στον γκισέ στο «παρά πέντε» θα πληρώσει 45,40 ευρώ.
Για πρώτη φορά ο ΟΣΕ θα διαθέτει περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων απλής διαδρομής για αμαξοστοιχίες Intercity στα 9, 19 και 29 ευρώ για τη Β' θέση, καθώς και στα 39 ευρώ για την Α' θέση, αλλά η συγκεκριμένη προσφορά αφορά μόνον όσους θα κλείσουν θέση μέσω διαδικτύου.
Οι επιβάτες έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση για καθυστερημένη άφιξη στον προορισμό τους, από 25-75% επί της τιμής του εισιτηρίου τους ανάλογα με την καθυστέρηση της αμαξοστοιχίας. Η αποζημίωση πρέπει να ζητηθεί μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία του δρομολογίου.
Για τον Σεπτέμβριο ο ΟΣΕ ετοιμάζει νέο πακέτο με ειδικές τιμές για τα μέλη των συλλόγων «Φίλων του Σιδηροδρόμου» αλλά και για τους συχνούς χρήστες του τρένου.
Newsbeast.gr