Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιά σε σταθμό τρένων στη Ρώμη

Πυρκαγιά ξέσπασε στον σταθμό της Ρώμης Τιμπουρτίνα (ο δεύτερος σταθμός της ιταλικής πρωτεύουσας σε αριθμό επιβατών) στις τέσσερις το πρωί της Κυριακής.
Λόγω της πυρκαγιάς σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των τρένων ενώ οι πυροσβέστες κατέβαλαν συνεχείς προσπάθειες, μέχρι το μεσημέρι, για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά ξέσπασε στον "θάλαμο ελέγχου σιδηροδρομικής κυκλοφορίας" από τον οποίο εξαρτώνται οι σηματοδότες και οι αφίξεις και αναχωρήσεις των διάφορων συρμών.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πιθανότερη αιτία φέρεται να είναι ένα βραχυκύκλωμα αν και το όλο ηλεκτρικό σύστημα είχε μόλις ανανεωθεί και, έως τώρα, δεν είχε σημειωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Όπως διαρρέεται όμως από τις εισαγγελικές αρχές της Ρώμης, δεν μπορεί να αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο προμελετημένης ενέργειας, που θα μπορούσε να συνδέεται με τα έργα για την αναβάθμιση του σταθμού και την αποτελεσματικότερη ένταξή του στο σύστημα υψηλής ταχύτητας.
Εξαιτίας έργων συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, την περασμένη νύχτα, στην περιοχή κοντά στο σταθμό "Τιμπουρτίνα", σημειώθηκε διακοπή και στην παροχή νερού, κάτι που δυσχέρανε σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.
Από την πυρκαγιά δεν υπήρξαν τραυματίες, αλλά εκτιμάται ότι οι υλικές ζημιές θα είναι μεγάλες ενώ δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί και το όλο σχέδιο αναβάθμισης του σιδηροδρομικού αυτού σταθμού.