Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Νέα στοιχεία για το δυστύχημα στην Κίνα

Νεότερες πληροφορίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στην πόλη Ουεντσού στην Aνατολική Κίνα αναφέρουν ότι o τραγικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 35, ενώ 210 είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, μια υπερταχεία βρέθηκε ακινητοποιημένη πάνω σε σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στην ανωτέρω πόλη, αλλά εμβολίστηκε από επερχόμενη υπερταχεία, με αποτέλεσμα δύο βαγόνια του ακινητοποιημένου συρμού να βρεθούν στο έδαφος, κάτω από τη γέφυρα.
Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος. Παρ' όλα αυτά, σε βίντεο που παρέσχε ένας διασωθείς επιβάτης απεικονίζεται και ένα τρίτο βαγόνι, εκτός της σιδηροτροχιάς και με φορά κάθετη προς το έδαφος.
Η «σφοδρή σύγκρουση» έγινε στις 20:30 τοπική ώρα, δηλαδή στις 15:30 ώρα Ελλάδας.
Ένα νεότευκτο σιδηροδρομικό δίκτυο
Η γραμμή Πεκίνο-Σανγκάη, μήκους 1.300 χλμ., για υπερταχείες εγκαινιάστηκε επίσημα πριν από λιγότερο από 30 ημέρες.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο για υπερταχείες κόστισε στο κινεζικό Δημόσιο περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ- μόνον πέρυσι. Ο κυβερνητικός στόχος είναι, στο τέλος του 2020, το δίκτυο για υπερταχείες να καλύπτει συνολικά 16 χιλιάδες χιλιόμετρα εντός της ασιατικής χώρας.
Τον Απρίλιο του 2008 στην Κίνα, λίγο πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν, όταν ένα επιβατικό τρένο έπεσε με δύναμη πάνω σε ένα εκτροχιασμένο επιβατικό τρένο.