Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σε προτεραιότητα τα σιδηροδρομικά έργα

ΠΛHPH ενημέρωση από το Yπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εξέλιξη των σιδηροδρομικών έργων ζητεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, προτείνοντας παράλληλα τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων..
«Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το έργο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, αλλά και οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν για διάφορες αιτίες», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας. Και συνεχίζει: «Ωστόσο, το έργο αυτό, από Κιάτο, Αίγιο, Πάτρα, Πύργο και με την προοπτική επέκτασής του έως την Καλαμάτα, παραμένει βασική διεκδίκηση της Δυτικής Ελλάδας και κρίσιμος κρίκος σε όλους τους σχεδιασμούς μας για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής στους τομείς των μεταφορικών δικτύων, του εμπορίου, της βιομηχανίας και φυσικά στον τομέα του τουρισμού».
«Παράλληλα», προσθέτει ο περιφερειάρχης, «η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και η προσδοκώμενη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του ΟΣΕ είναι προφανές ότι θα κάνουν ιδιαιτέρως ελκυστική για τους πολίτες τη χρήση του τρένου, ως ενός γρήγορου, άνετου, φθηνού και φιλικού προς το περιβάλλον μέσου. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο το ενδιαφέρον όλων μας για την πρόοδο των σχετικών εργασιών, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη μια απευθείας ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόσο για τα εν εξελίξει έργα όσο και για τον εν γένει σχεδιασμό του υπουργείου για τις σιδηροδρομικές υποδομές στη Δυτική Ελλάδα (ενδεικτικά αναφέρω και την προοπτική αναβάθμισης της τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολου - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας και την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας), τα χρονοδιαγράμματα, την πορεία των χρηματοδοτήσεων κ.λπ.».
Και η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Κατά συνέπεια, η ανάληψη εκ μέρους του υπουργείου μιας πρωτοβουλίας για τη σύγκληση σύσκεψης με μόνο θέμα την αποτίμηση των έως τώρα έργων και τις προοπτικές όσων ακολουθούν, θα έδινε κατατοπιστικές απαντήσεις και θα διευκόλυνε την ενημέρωσή μας γύρω από την πορεία των έργων αναβάθμισης του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο».
Πηγή: Express.gr