Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών Β.Ε

Τον τελευταία καιρό διάφορες φωνές μας καλούν να διαχειριστούμε την κρίση, να μπούμε πιο βαθειά στο λάκκο της ανέχειας, της φτώχειας , της εξαθλίωσης για να βγει η πλουτοκρατία από την κρίση που δημιούργησε και να σώσει τα δικά της κέρδη.
Με πρόσχημα το μνημόνιο την Ελληνική πραγματικότητα στην οικονομία και άλλα παρεμφερή η κυβέρνηση με την στήριξη των ΜΜΕ προωθεί ως αναγκαία μια σειρά βάρβαρα μέτρα. Μέτρα κόλαση για το λαό – παράδεισο για το κεφάλαιο.
 Επιβάλουν νέους φόρους - σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23% στα είδη πρώτης ανάγκης , με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20%.
 Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές και αναπηρικές συντάξεις και το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα ταμεία ενώ μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας. Νέοι φόροι, δραματική μείωση του αφορολόγητου.
 Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, εργατικής κατοικίας, κλπ).
 Νέες δραματικές περικοπές στην παροχή υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων
 Ξεπουλάνε και τις τελευταίες επιχειρήσεις που είχε τα κράτος (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ ). Η εξέλιξη αυτή θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και κέρδη για την πλουτοκρατία.
 Κατάργηση μονιμότητας και απολύσεις στο δημόσιο!!!
 Μετατάξεις (απολύσεις!!!) μέσω ΑΣΕΠ.
 Συρρίκνωση επικίνδυνων βαρέων και ανθυγιεινών κλάδων και επαγγελμάτων (ΒΑΕ).
Στον ΟΣΕ οι νέοι κανονισμοί και το οργανόγραμμα, που υλοποιούν και την γενικότερη πολιτική, μεταξύ άλλων προβλέπουν:
 Συρρίκνωση της περιφέρειας με κατάργηση τμημάτων σιδ/κου δικτύου, διευθύνσεων (πχ ΔΙΜΗΧ), και συγκροτημάτων (πχ Μηχ/σιο Δράμας).
 Μείωση δρομολογίων, αυξήσεις εισιτηρίων.
 Μείωση προσωπικού, μειώσεις μισθών (πχ περικοπή επιδόματος ελιγμών κλπ).
 Απολύσεις (αν καταργηθούν οργανικές θέσεις απολύονται οι παλαιότεροι με υπηρεσιακή και βιολογική ηλικία, αλλά και οι νεότεροι (νεοπροσληφθέντες). (Πρόταση κανονισμού εργασίας: άρθρο 34 παραγρ. 33.1 – β. και γ.)
 Προσλήψεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
Και μέσα σε όλα οι μετακινήσεις μας στο δίκτυο θα γίνονται με έκπτωση επί της τιμής των εισιτηρίων 50% σε όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους στον ΟΣΕ και με 75% στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρόικα και ΕΕ, τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Με τα νέα μέτρα θέλουν πρώτα να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να κερδίζουν περισσότερα.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, κάνουν πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες! Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα! Μόνη επιλογή η εγκατάλειψή τους!
Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερη οργάνωση και απόφαση, να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ.
Αυτοί δεν αλλάζουν. Να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ’ όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική πάλη ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να αντιταχθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας επιβάλουν. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και τον καρπώνονται οι χλιδάτοι που μας δουλεύουν και από πάνω μιλώντας με μπουκωμένο στόμα για πείνα και για φτώχια.
Ιούνιος 2011