Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΚΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στην βουλή το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 , ένα πλαίσιο που δίνει την χαριστική βολή στους εργαζόμενους , καταδικάζοντας τους σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.
Τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια τους περιλαμβάνουν, εκτός από τις δραματικές μειώσεις στο πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων με την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, αλλά και με επιπλέον μειώσεις μισθών , ιδιωτικοποιήσεις κοινωφελών οργανισμών του Δημοσίου , δηλαδή ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού .
Με το πρόσχημα της «Ανάπτυξης» της «Εξυγίανσης» και «Εκσυγχρονισμού» του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχοντας διορίσει Διοικήσεις με Εντεταλμένη Υπηρεσία θέλουν την οριστική απαξίωση τους, με απώτερο στόχο το ξεπούλημά τους στα Ιδιωτικά Συμφέροντα ντόπια ή ξένα. Απογύμνωσαν το σιδηρόδρομο από το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό και συνεχίζουν ακάθεκτοι, καθιστώντας τον ουσιαστικά πολύφερνη νύφη στις ορέξεις των επιχειρηματιών.
Η Τροικανή Κυβέρνηση , υποχείριο των διεθνών τραπεζικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των ΜΗΧΑΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ .
Αυτή είναι ανάπτυξη και η εξυγίανση για τον ελληνικό σιδηρόδρομο που ονειρεύεται η κυβέρνηση .

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των ΜΗΧΑΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ
Όσοι ακολουθήσουν και ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, την πολιτική ξεπουλήματος της χώρας να ψάχνουν από σήμερα ψηφοφόρους σε άλλες χώρες.

ΚΑΛΟΥΜΕ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ , ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Για την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ Σωματείου Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                      Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                 ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ