Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συνεχίζουν οι «κυνηγοί του χαλκού»…

Νέες κλοπές καλωδίων σε Θήβα και Ηλεία

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών έναν 34χρονο Έλληνα από τον οικισμό του Πυρίου, την στιγμή που έκοβε εναερία καλώδια ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, κοντά στις ράγες στην χιλιομετρική θέση 101. Ο δράστης είχε ήδη αποκόψει καλώδια μήκους 15 μέτρων, προκαλώντας στον ΟΣΕ ζημιά ύψους 5.000 ευρώ. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν μία τανάλια, ένα γαλλικό κλειδί και ένα κατσαβίδι και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ είχαν στόχο ένας 27χρονος Έλληνας και τρεις Πακιστανοί ηλικίας 35, 24 και 20 χρόνων που εντοπίστηκαν ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο του πρώτου στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Μόλις είδαν τους αστυνομικούς, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν, αλλά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους εγκλώβισαν στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας και τους συνέλαβαν. Μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία ενώ ο 27χρονος είχε στην κατοχή του και μικροποσότητα ηρωίνης.
Στην Ηλεία, οι «κυνηγοί του χαλκού» ξαναχτύπησαν ρημάζοντας το δίκτυο δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στον δρόμο Κρεστένων – Μακρισίων του δήμου Ανδρίτσαινας, από το οποίο «ξήλωσαν» υπόγεια καλώδια μήκους ενάμισι χιλιομέτρου και αξίας 5.000 ευρώ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ