Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

«Στον ΟΣΕ το σκάνδαλο έχει τη σφραγίδα HDW!»


Ο πρώην υπουργός κ. Χρίστος Βερελής με αφορμή την συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, έστειλε πολυσέλιδο υπόμνημα.
Ο κ. Βερελής απαντά στα επιχειρήματα που επικαλούνται τα μέλη της επιτροπής για να υποστηρίξουν την ανάγκη περαιτέρω έρευνας και της δικής του θητείας και καταλήγει λέγοντας:
«Eν γένει το γεγονός ότι επί των ημερών μου ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών , δεν υπέγραψα καμία σύμβαση με αντισυμβαλλομένη την SIEMENS δεν ενέκρινα ούτε υπέγραψα καμιά τροποποίηση προϋφισταμένης σύμβασης εποπτευόμενου Οργανισμού με την Siemens και έδωσα πάγια οδηγία δικαστικής επίλυσης κάθε σχετικής διαφοράς.
Είναι προφανές, ότι οι συντάκτες του εναντίον μου πορίσματος δεν μπορούσαν να αναφέρουν τα ανωτέρω, διότι τα εναντίον μου συμπεράσματα της Επιτροπής» θα απεδεικνύοντο απολύτως αβάσιμα και αναληθή. Έτσι επιλεκτικά τα παρέβλεψαν!!!...
Φαίνεται σαν να εγκαλούμαι γιατί προστάτεψα τα συμφέροντα του ΟΣΕ, απέναντι στις κοινοπραξίες και τις απαιτήσεις των Γερμανικών εταιριών HDW, Ferrostaal και Siemens, που έφθασαν μέχρι του σημείου να με απειλούν προσωπικά κατά τρόπο απαράδεκτο, οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους, όπως η επιστολή του ΔΣ της HDW, αλλά και του Γερμανού Πρέσβη.
Το πόρισμα τέλος στο θέμα των Π.Σ./ΔΣ ΟΣΕ – ΕΝΑΕ και λοιπών, προβάλλει μια διαφορετική ιστορία από την πραγματική που αποδεικνύεται από πλήθος εγγράφων, πέρα από κάθε αμφιβολία και που στον πυρήνα της είναι η ιδιωτικοποίηση των ΕΝΑΕ και η εξαγορά τους από τις Γερμανικές εταιρίες Ferrostaal και HDW. Στον ΟΣΕ το σκάνδαλο έχει τη σφραγίδα HDW!»
Πηγή:newscode.gr