Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΝΔ: Εφεδρεία αντί για απόλυση

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιπροτείνει τη «μισθωτή εφεδρεία», μετατάξεις, τριετές «πάγωμα» προσλήψεων και μετά εφαρμογή του μέτρου μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις
«Οχι» στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λέει η ΝΔ και αντιπροτείνει τη «μισθωτή εφεδρεία». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχείρησε να εφαρμόσει -αλλά δεν πρόλαβε λόγω των πρόωρων εκλογών του Οκτώβρη του '09- ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης στον ΟΣΕ και αυτό προβλέπει την απομάκρυνση από το Δημόσιο υπαλλήλων που θα αμείβονται χωρίς να λαμβάνουν τα επιδόματά τους.
 Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα που έχει ανακύψει τα τελευταία 24ωρα, παρέπεμψε στο επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, που αναφέρει μόνον «πάγωμα» των προσλήψεων και όχι απολύσεις.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο δημόσιος τομέας μπορεί να γίνει πιο λειτουργικός, χωρίς να υπάρξει απόφαση απολύσεων, καθώς θεωρούν ότι θα αποδώσει ένα σοβαρό πρόγραμμα μετατάξεων, αλλά και η αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις που θα εφαρμοστεί -όπως σημειώνουν- μετά το τριετές «πάγωμα».