Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΠ. Συμμετέχει στο διαγωνισμό για το Θριάσιο Πεδίο στις 28 Φεβρουαρίου - «Κλειστά τα χαρτιά» της Cosco


Τη συμμετοχή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου στις 28/02, που τον προκηρύσσει η ΓΑΙΟΣΕ θυγατρική του ΟΣΕ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Ανωμερίτη.
Τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό θα της κάνει ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτης με άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο ΟΛΠ θα συμμετέχει με ένα ποσοστό 15% στο διαγωνισμό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να γίνει και 20% με τη συμμετοχή της θυγατρικής του εταιρίας «Logistics ΟΛΠ ΑΕ». Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, επειδή κάποια στιγμή θα συνδεθεί υπογείως το Θριάσιο όπου βρίσκεται το τρένο, με το Ικόνιο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, με αποτέλεσμα την αύξηση της εμπορευματικής κίνησης που θα προκύψει λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τη συνδυασμένη μεταφορά (τρένο πλοίο φορτηγό), αλλά και τις υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν και θα παρέχονται στο Κέντρο. Στο μεταξύ «σιγή ιχθύος» τηρεί η κινεζική Cosco για το εάν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διαγωνισμό για το Θριάσιο.
H Cosco έχει επιδείξει ενδιαφέρον από παλαιότερα για το συγκεκριμένο έργο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θέτει κάποιους όρους.
«ΤΟ ΒΗΜΑ»