Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Όπου φτώχεια και γκρίνια"!


Του Νίκου Χαγιάρη
Την ξέρετε όλοι, φαντάζομαι, την παροιμία που λέει "όπου φτώχεια και γκρίνια"!
Σήμερα όποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης και να επιλέξεις να ενημερωθείς το μόνο που θα κερδίσεις είναι να πάθεις μια καραμπινάτη κατάθλιψη και να το ρίξεις στα χάπια! Από το πρωί μέχρι το βράδυ συναγωνίζονται ο ένας με τον άλλον στα κανάλια για το ποιός θα "βγει" πιο καταθλιπτικός από τον άλλον! Μας έχουν τρελάνει!!
Οι ψυχολόγοι θα τρίβουν τα χέρια τους από ΄δω και πέρα!! Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι άνθρωποι!! Ο κόσμος περπατάει σκυφτός στους δρόμους, βυθισμένος στις σκέψεις του και στους υπολογισμούς του!! Τώρα θα μου πείτε υπάρχει σοβαρός λόγος για να πέσουμε όλοι στα "βαριά"!! Καταστρεφόμαστε σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν όντα γενικότερα...! Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης των Ελλήνων πλέον ( όχι φυσικά όλων...αυτά είναι για τον απλό λαό). Έτσι είναι αλλά εγώ σήμερα πήρα αυτή την πρωτοβουλία να γράψω αυτές τις αράδες για να επισημάνω και μία άλλη "γωνία" του γενικού μπάχαλου που επικρατεί στη χώρα. Η Ελλάδα φίλες και φίλοι περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Το ηφαίστειο που έιχε δημιουργηθεί από τον συνεχή δανεισμό της χώρας εξεράγη (δυστυχώς επί των ημερών μας) και η λάβα θα σαρώσει όλους τους ανυποψίαστους μεροκαματιάρηδες Έλληνες και μικροεπιχειρηματίες και όχι αυτούς που είναι αποκλιεστικά υπαίτιοι για το κατάντημα αυτό!

Η Ελλάδα όμως συνεχίζει να υπάρχει σε τούτες τις δύσκολες ώρες!!

Η κοινωνία αγωνίζεται καθημερινά σε πείσμα αυτών των δοσίλογων που ξεπούλησαν τα πάντα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και του εύκολου κέρδους! Με την καθημερινότητα αυτή όμως πλέον δεν ασχολείται κανείς! Για το "σήμερα" δεν νοιάζεται κανείς!!  Όλοι εκεί στο πολιτικό προσκήνιο μιλούν για την Ελλάδα του 2011, του 2012 και του 2013!!! Σήμερα όμως κύριοι είμαστε ακόμη στο 2010. Πρέπει να λειτουργήσουμε κάπως και στο παρόν!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ!!
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον δικό μας χώρο εργασίας για να έρθω και στην ουσία της επιστολής μου. Υπάρχει κανείς συνάδελφος που μπορεί να ισχυριστεί ότι εμείς εκεί στον ΟΣΕ λειτουργούμε;

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ;
ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ......ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΚ/ΥΚΜΘ/Τ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΟΙ!!
ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΔΕ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!
ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ!!
ΚΙ ΕΜΕΙΣ (ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ,ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΙ) ΤΑ ΑΡΧΙΚΟΡΟΙΔΑ "ΤΡΩΜΕ" ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΠΛΑΤΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΣΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΥΣ!!!
ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!!!
ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΣΒΡΕΚΟ ΣΑΣ!!!
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ.
ΛΕΙΤΟΥΡΕΙΤΕ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΑΜΑΝΤΗΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! ΑΥΤΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ....ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ!!! ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ "ΤΕΤΡΗΜΕΝΑ" , ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!!
ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΑ WC!
ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ!!!
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ?
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!!
Κι΄έτσι αγαπητοί φίλοι ο καιρός περνάει!!
Κατάφεραν να μας αποβλακώσουν και να μας αγχώσουν ( να παρακαλούμε όλοι τον Θεό να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε) με τις ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΝΤ και με τον τρόπο αυτό να μας ξευτελίζουν σαν εργαζομένους, σαν οικογενειάρχες αλλά πολύ περισότερο σαν κοινωνικά όντα που όλα αυτά τα χρόνια συμβάλαμε στην ανάπτυξη αυτής της χώρας . Μια ανάπτυξη που τελικά ποτέ δεν την είδαμε!!!
Εγώ πάντως συμβούλεψα την κόρη μου να σπουδάσει ψυχολογία!!! Μόνο έτσι θα προκόψει σε τούτη την χώρα του ακαταλόγιστου!!!