Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του κ. Ρέππα και της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ Δ. Ρέππα και της διοίκηση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών. Οι δυο πλευρές έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του οργανισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση προσωπικού μέσου του Φορέα Υποδοχής σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και συνταξιοδοτήσεων, περικοπές δρομολογίων, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, και ιδιωτικοποίηση.

Μεγάλη κινητοποίηση των συνδικάτων για την απεργία της Πέμπτης.

Καθοριστική κρίνουν την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών και εντείνουν την δράση τους προκειμένου να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολίτικης στον τομέα των μεταφορών. Για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία του ΣΣΒΕ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στα γραφεία του συνδέσμου σύσκεψη των διοικήσεων των κλαδικών σωματείων της βορείου Ελλάδος προκειμένου να καθορίσουν την δράση τους εν όψει της απεργία της Πέμπτης.

Έγραψαν για την συνάντηση

«Το βήμα»
«Δεν αρκούν οι πολιτικές δεσμέυσεις»
Αδιέξοδο στη συνάντηση Ρέππα με τους σιδηροδρομικούς - Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις
«Δεν βρέθηκαν σημεία προσέγγισης με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Θανάσης Λεβέντης, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Δ.Ρέππα, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθωρση του ΟΣΕ που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Οι σιδηροδρομικοί εξήγγειλαν 24ώρη απεργία για την Πέμπτη και οι κινητοποιήσεις -όπως είπαν- θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Οι συνδικαλιστές εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους ως προς τον τρόπο που επιχειρείται η εξυγίανση του ΟΣΕ, αλλά και τις ανατροπές στα εργασιακά τους.

NAFTEMPORIKI.GR
Άκαρπη η συνάντηση Δ. Ρέππα - σιδηροδρομικών
Άκαρπη απέβη η συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο νέος πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Θανάσης Λεβέντης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία κατέθεσε τις απόψεις της αλλά δεν βρέθηκαν σημεία Προσέγγισης με την ηγεσία του Υπουργείου.

ANA
Συνάντηση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με Δ. Ρέππα
Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είχε το μεσημέρι το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, με αφορμή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ που κατατέθηκε χτες στη βουλή. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστη και ο γγ του υπουργείου κ. Χάρης Τσιόκας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΣΕ διατύπωσαν στον υπουργό τις απόψεις τους τόσο για το μέλλον και τις προοπτικές του Οργανισμού, όπως αυτές διατυπώνονται στο νομοσχέδιο, όσο και για τα καυτά θέματα που αφορούν τους ίδιους και έχουν σχέση τις μετατάξεις, το μισθολογικό τους και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του Κανονισμού για το προσωπικό του Οργανισμού. Μετά τη συνάντηση ο νέος πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Θανάσης Λεβέντης ότι η Ομοσπονδία κατέθεσε τις απόψεις της αλλά δεν βρέθηκαν σημεία προσέγγισης με την ηγεσία του Υπουργείου. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των 2/3 του δικτύου του ΟΣΕ, ενώ κατά την εκτίμησή τους μέσα από την αναδιοργάνωση των δρομολογίων και την αξιοποίηση των εμπορευματικών μεταφορών, ο σιδηρόδρομος μπορεί να γίνει κερδοφόρος. Γκρίζα σημεία για τους συνδικαλιστές είναι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις υποχρεωτικές μετατάξεις και το συνταξιοδοτικό τους. Η ΠΟΣ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Χάρης Τσιόκας, επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε, το πολιτικό σύστημα δεν άγγιξε επί τόσα χρόνια. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα θιγούν οι τακτικές τους αποδοχές, ούτε πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Ο κ. Τσιόκας ανακοίνωσε επίσης ότι με την ψήφιση του νόμου από τη βουλή, θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς και ο υπουργός ΥΜΔ κ. Δημήτρης Ρέππας θα δοθεί σε ιδιώτες το 49% και το μάνατζμεντ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.