Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αλέξης Τσίπρας: «Έγκλημα το νοσμοσχέδιο για τον ΟΣΕ»

Μεγαλύτερο «έγκλημα» κι από αυτό του μνημονίου με την τρόικα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το προωθούμενο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΣΕ Νίκος Κουτσιούκης χαρακτήρισε "δοσίλογους" και "κουκουλοφόρους των εργαζομένων" τους συντάκτες του νομοσχεδίου.
Δηλώσεις του κ. Τσίπρα και του προέδρου της ΠΟΣ κ. Νίκου Κιουτσούκη μετά την συνάντηση τους

 Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «το μεγαλύτερο έγκλημα από την προσφυγή στο ΔΝΤ, είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση», και πρόσθεσε ότι «το έργο με τον ΟΣΕ το έχουμε ξαναδεί. Πρώτα απαξιώνουν έναν δημόσιο οργανισμό, που προσφέρει κοινωνικό έργο και ύστερα κατατεμαχίζουν τις δραστηριότητές του, δίνοντας τα φιλέτα σε ιδιώτες και κρατώντας το δημόσιο μονάχα τα χρέη και τέλος ρίχνουν όλα τα βάρη και ζητάνε και τα ρέστα από τους εργαζόμενους. Η προσπάθεια απαξίωσης του ΟΣΕ αλλά και των εργαζόμενων θα πέσει στο κενό».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Ν. Κιουτσούκης, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου που πήρε στα χέρια του «ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ένα σχέδιο που έχει συνταχθεί από σύγχρονους δοσίλογους και κουκουλοφόρους των εργαζομένων, αφού αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι θέλουν να ξεπουλήσουν και τον σιδηρόδρομο και την περιουσία του, αλλά θέλουν να ξεπουλήσουν και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πέρα, λοιπόν, από δοσίλογοι και κουκουλοφόροι, είναι και μαριονέτες του συστήματος, τους υποκινούν τα μεγάλα συμφέροντα και αυτούς υπηρετούν και εμείς θα τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με το υπουργείο, αλλά, δυστυχώς, το υπουργείο δεν ανταποκρίνεται. Στου κουφού την πόρτα λέει ο λαός μας, όσο θέλεις βρόντα».