Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΣΒΕ Πρώτη η ΠΑΣΚ στους σιδηροδρομικούς

Η παράταξη της ΠΑΣΚ-Σ απέκτησε αυτοδυναμία στο δ.σ. του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος (ΣΣΒΕ), κατακτώντας έντεκα έδρες στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου. Η ΔΑΚΕ-Σ, προσκείμενη στη ΝΔ, που είχε την πλειοψηφία και το προεδρείο, μείωσε τα ποσοστά της και έχασε 4 έδρες από τις 11 που κατείχε. Η ΔΕΣΚ (προσκείμενη στο ΚΚΕ) αύξησε σε 2 τις έδρες της στο δ.σ. ενώ η ΣΕΚ (προσκείμενη στον ΣΥΝ) διατήρησε την έδρα που είχε. Συγκεκριμένα, βάση της καταμετρήσης των ψήφων που ολοκληρώθηκε προχθές αργά το βράδυ, η ΠΑΣΚ συγκέντρωσε 697 ψήφους (53,2%) και κατέκτησε 11 έδρες στο ΣΣΒΕ και 9 στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Η ΔΑΚΕ-Σ 454 ψήφους (34,8%) , 7 έδρες στο ΣΣΒΕ και 7 στην ΠΟΣ, η ΔΕΣΚ 92 ψήφους (7,1%) , 2 και 1 έδρα αντίστοιχα και η ΣΕΚ 66 ψήφους (4,9%), 1 έδρα στο ΣΣΒΕ και 1 έδρα στην ΠΟΣ. Στις εκλογές του 2007 η ΔΑΚΕ-Σ είχε βγει πρώτη με 946 ψήφους (53,27%) και 11 έδρες, η ΠΑΣΚ-Σ δεύτερη με 695 ψήφους (39,13%) και 8 έδρες, η ΔΕΣΚ-Σ τρίτη με 76 ψήφους (4,28%) και 1 έδρα και η ΣΕΚ τέταρτη με 59 ψήφους και 1 έδρα.

“Εμείς λεέμε ότι πρώτα απ’ όλα είναι ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί. Θα υπερασπιστούμε τα δίκαια των σιδηροδρομικών για να υπάρξει σιδηρόδρομος στο μέλλον. Δεν ξέρουμε τι σχέδια απεργάζονται οι κυβερνήσεις αλλά εάν πειράξουν το σιδηρόδρομο θα μας βρούνε μπροστά τους”, δήλωσε στη “Μ” ο επικεφαλής του ψηδοδελτίου της ΠΑΣΚ-Σ, ο οποίος αναμένεται να αναδειχτεί νέος πρόεδρος κ. Γιάννης Βλάχος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος, κ. Παρασκευάς Πουρλιάκας, επικεφαλής της ΔΑΚΕ-Σ ανέφερε ότι “οι σιδηροδρομικοί, δυστυχώς, ψηφίζουν με τον αέρα της εξουσίας. Είχαμε μεγαλύτερη αποχή ως παράταξη και φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ο σιδηροδρομικός λαός επέλεξε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ στη διοίκηση, ας ελπίσουμε ότι θα είναι προς όφελος των εργαζομένων σιδηροδρομικών”. “Αυξήσαμε το ποσοστό μας κατά 20%. Σε πρώτη ανάγνωση είναι θετικό το αποτέλεσμα για εμάς. Δεν χαιρόμαστε όμως για την αυτοδυναμία που πήρε η ΠΑΣΚ-Σ, διότι εμείς θεωρούμε ότι έγινε πισογύρισμα”, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Γούσιο, επικεφαλή της ΔΕΣΚ-Σ. “Έχουμε νέα δεδομένα. Οι σιδηροδρομικοί ψήφισαν και αποφάσισαν. Εμείς παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί ήταν δύσκολος ο αγώνας. Θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έρχονται στο σιδηρόδρομο”, σύμφωνα με τον κ. Βασίλης Πιτυτζόγια, επικεφαλής της ΣΕΚ.  Η καταμέτρηση για τις ψήφους των συμβούλων ξεκίνησε χθες το πρωί ενώ η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα αναμένεται σε ένα μήνα.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη στην « Μακεδονια»