Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Επιτέλους. Φτάνει πια..Άποψη του Γενικού Γραμματέα του ΣΣΒΕ κ. Νίκου Χαγιάρη

Πριν 2 ημέρες παρακολούθησα έκπληκτος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (στην πρωινή εκπομπή του Λυριτζή-Οικονόμου) την συνέντευξη του Γ. Γραμματέα του Υπ. Υποδομών κου Χ. Τσόκα με θέμα τον ΟΣΕ! Ειλικρινά σοκαρίστηκα ακούγοντας τόσες πολλές ανακρίβειες αλλά και μία υπέρμετρη συκοφάντηση των εργαζομένων Σιδηροδρομικών!! Οι υψηλόμισθοι, οι ακριβοπληρωμένοι, οι άπληστοι Σιδηροδρομικοί!!! Εμείς κύριοι φταίμε για ΟΛΑ!! Εμείς οι Σιδηροδρομικοί οδηγήσαμε σε εκτροχιασμό τον ΟΣΕ!!! Εμείς με τους ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ μας!!! 100.000 ετήσιο εισόδημα, είπε δημόσια ο συμπαθέστατος Γ. Γραμματέας, δηλώνουν οι υπάλληλοι στον ΟΣΕ!!! Το άκουσε ο Λυριτζής και του σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!! "Κλείστε τον ΟΣΕ κύριε Τσόκα" είπε, με ύφος δέκα καρδιναλίων, ο δημοσιογράφος!! Έφαγα τη σάρκα μου προσπαθώντας να τους πιάσω στο τηλέφωνο !! Ήθελα να παρέμβω και να σταματήσω να ακούγονται τέτοια συκοφαντικά τερατουργήματα εις βάρος μας χωρίς να υπάρχει αντίλογος για να αποκατασταθεί η αλήθεια και η υπόληψή μας!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ! !
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΥΡΙΟΙ!!!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ : Yυπάρχουν συνάδελφοι ( π.χ. μηχανοδηγοί, προϊστάμενοι αμαξ/χιων κλπ) που , λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού ( είμαστε 6300 αντί για 9500 που προβλέπει το Οργανόγραμμα) αναγκαστικά εργάζονται 26-27-28 ακόμη και 30 ημέρες τον μήνα χωρίς να παίρνουν ούτε μία ανάπαυση ( ή έστω με μία ανάπαυση ) !! Εργάζονται νυχτερινές βάρδιες, εργάζονται ΚΑΙ τα Χριστούγεννα ΚΑΙ την Πρωτοχρονιά ΚΑΙ τα Φώτα ΚΑΙ το Πάσχα ΚΑΙ 3 από τις 4 Κυριακές του μήνα!! ΔΕ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ !!! ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,κύριοι των ΜΜΕ και κύριοι αρμόδιοι της κυβέρνησης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ?? ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΕ, ΠΟΣΟ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ?? ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ? Γυρνάτε με τα κοστούμια και τα πανάκριβα τζιπάκια απολαμβάνοντας τεράστια ποσά από μισθούς και καλοπληρωμένα συμβόλαια!! ΕΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ?? Γιατί δε είπατε κουβέντα και για την πλειοψηφία των Ελλήνων Σιδηροδρομικών που αμείβονται με 1400 έως 1600 ευρώ/μήνα? Το δικό μου φύλλο Μισθοδοσίας είναι στη διάθεσή σας για να ξεστραβωθείτε και να δείτε ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ!! ΤΟΝ ΟΣΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΑΝ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ!!!-ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝ ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ! -ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝ Ο ΟΣΕ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ΔΕΝ ΧΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ! -ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ Υ.Δ.Υ., ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΛΠ!
-ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝ Ο ΟΣΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (Π.Χ ΚΤΕΛ κ.α) ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΑ "ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ"! -ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ( ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.)!! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ?? -ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝ ,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ!! ΚΥΡΙΕ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΗΝ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ! ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ !! ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ; ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ!! ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ! ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΧΕΙΛΗ! ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ!! ΜΗ ΜΑΣ "ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!! ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΜΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!! ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ! ! ! ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ! ! ! ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ !! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ,,,, ΑΝ..... ΚΑΙ.... ...ΤΙ......ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ ΜΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ..... "ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ 800 ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ( εφημ. ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ) " Αλήθεια ποιός σας συμβουλεύει να βγαίνετε και να λέτε, αβασάνιστα, τέτοια ανεφάρμοστα σχέδια; Aυτοί που σας τα λένε αυτά ,σας έχουν εξηγήσει τι δουλειά κάνει ο Σταθμάρχης στον Σιδηρόδρομο; Αν διώξετε τους Σταθμάρχες πως θα κυκλοφορούν τα τρένα; Mε το μαγικό ραβδί; Έλεος πια!! Τι άλλο θα ακούσουμε:: Με την ίδια λογική γιατί δεν διώχνετε και τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από την ΥΠΑ; Το ίδιο αντικείμενο έχουν και αυτοί !ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ!
Ευχαριστώ τα "ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ" για την ευκαιρία που μου δίνει να εκθέσω την άποψή μου.
NIKOΣ XAΓΙΑΡΗΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σ.Σ.Β.Ε.