Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κ. Καραμανλής: Σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουν τα Μέσα Μεταφοράς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στην λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα Μέσα Μεταφοράς λειτουργούν κανονικά στις ώρες αιχμής. Επεσήμανε όμως ότι η κίνηση έχει μειωθεί, ειδικά στα λεωφορεία και στο τραμ, κάτω από το 50%. Εξήγησε επομένως ότι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί - που είναι η ώρα αιχμής – και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν κανονικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκείνοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Εκ των πραγμάτων, τα δρομολόγια μειώνονται στις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, διότι – για να το πούμε απλά – τα λεωφορεία και τα τραμ πηγαινοέρχονται άδεια. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δε μπορεί σε μία πόλη σαν την Αθήνα, ακόμα και σε μία πόλη σε καραντίνα, να σταματήσουν να υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια ασφαλείας που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα λεωφορεία. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα με τον ΟΑΣΑ και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να συνωστίζεται μέσα στα λεωφορεία, κάτι που ως φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί αυτή τη στιγμή ούτε στο Μετρό. Υπάρχει μία οδηγία από τον ΕΟΔΥ, τα λεωφορεία να είναι στο μισό της διαθεσιμότητας που έχουν, να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν καλώς», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

naftemporiki.gr