Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

1,5 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός για επαναλειτουργία τρένου στο Τρόοδος. Δείτε τα βίντεο.

Tις πρώτες αντιδράσεις των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με την μελέτη που εξήγγειλε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Κώστας Χαμπιαούρης για την κατασκευή και λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής με σταθμούς Ευρύχου, Γαλάτα και Σκουριώτισσα κατέγραψε η εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

Ο Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ευρύχου Θεόδωρος Ξενοφώντος εξήγησε ότι η σιδηροδρομική γραμμή που λειτούργησε το 1905 ένωνε τις κοινότητες με την Μόρφου και την Αμμόχωστο, συμβάλοντας στην εμπορική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των ορεινών χωριών. 

Ο Κοινοτάρχης Γαλάτας Κωστάκης Κλεάνθους χαρακτήρισε την επαναλειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής ως σημαντική εξέλιξη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, που θα εξυπηρετεί τουριστικά και όχι μόνο τις κοινότητες της περιοχής.
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΥΡΥΧΟΥ
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι το σχετικό Μνημόνιο με το Πανεπιστήμιο Θεσαλλίας για αναβίωση του παλιού σιδηροδρόμου εξετάζεται αυτές τις ημέρες από τεχνοκράτες της κυβέρνησης και εάν κριθεί ότι όλα βαίνουν καλώς, θα προωθηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

"Εμείς θέλουμε το συντομότερο να τελειώσουμε με τα διαδικαστικά. Είναι ένα έργο εύκολο να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ και δεν θα υπάρχει πρόβλημα να ενταχθεί στους προυπολογισμούς, αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν μελέτες για αξιοποίηση του υφιστάμενου δικτύου."








Λούκας Φέσιας
 alphanews.live/cyprus