Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ρώσος μηχανικός πέρασε μία δεκαετία φτιάχνοντας το δικό του σιδηρόδρομο. Δείτε το βίντεο.

Ο Πάβελ Τσίλιν κατασκεύασε έναν μικρό σιδηρόδρομο και μία πραγματική ατμομηχανή στα πρότυπα των σιδηροδρόμων που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένας ενθουσιώδης μηχανικός από την περιφέρεια του Λένινγκραντ, έφτιαξε τη δική του μικροσκοπική σιδηροδρομική γραμμή, καθώς και μία πραγματική ατμομηχανή, βασισμένη στα πρότυπα των ατμομηχανών του Ά Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Πάβελ Τσίλιν ξεκίνησε να κατασκευάζει έναν στενό σιδηρόδρομο πριν από δέκα χρόνια, αρχικά ως χόμπι σε συνδυασμό με την πρακτική πλευρά: για να μεταφέρει πράγματα ευκολότερα και να μη χρειάζεται να τα κουβαλάει.
Μετά από λίγα χρόνια, αποφάσισε ότι θα μπορούσε να συμπληρώσει τη σιδηροδρομική γραμμή με μία πραγματική μηχανή. Χρειάστηκε οκτώ χρόνια, πολλά κομμάτια μετάλλου και τη βοήθεια του συναδέλφου του μηχανικού, Σεργκέι Τέρεχοφ, για να ολοκληρώσει το πρότζεκτ του.

Όμως τώρα είναι επιτέλους σε λειτουργία.

Όπως ανέφερε ο Πάβελ, πολλοί ήταν αυτοί που τον βοήθησαν, φίλοι και γείτονες, με εξαρτήματα και υλικά.
Η μικρή ατμομηχανή φτιάχτηκε στα πρότυπα των ατμομηχανών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το πλάτος της σιδηροδρομικής γραμμής είναι μόλις 300 χιλιοστά, ακριβώς το μισό από αυτό που χρησιμοποιούσε η Ρωσία έναν αιώνα πριν για να προμηθεύει τα στρατεύματά της στην πρώτη γραμμή και να εκκενώνει τους τραυματίες.
Το μήκος της γραμμής είναι περίπου 1,3 χιλιόμετρα και έχει τρεις γέφυρες.
Η ατμομηχανή είναι περίπου τρία μέτρα σε μήκος και ζυγίζει λίγο πάνω από 800 κιλά.


sputniknews.gr