Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Γιαννακίδης: Νέα έργα υλοποιούνται στη Θεσσαλία.

Ενημερωτική εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα νέα έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από το πρόγραμμα που αφορά τις Υποδομές Μεταφορών, το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών τα οποία υλόποιούνται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία και αφορούν μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό της Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης σε τμήματα του Σιδηροδρομικού Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη , στην ηλεκτροκίνηση Λάρισα – Βόλος, στη διαχείριση υγρών αποβλήτων , στην αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης , ενώ ολοκληρώνονται και σημαντικά έργα διαχείρισης λυμάτων και οικιακών αποβλήτων. Όπως τόνισε, είναι το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με πόρους που ανέρχονται στα 5,5 δις ευρώ.

Στο μεταξύ, χθες βράδυ ο κ.Γιαννακίδης μίλησε σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας για τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας που αφορούν την «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και την «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση». Οι δύο συγκεκριμένες δράσεις, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννακίδης έχουν προϋπολογισμό 460 εκ. ευρώ και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

thessaliatv.gr