Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Για τους φίλους της jazz: Ρότερνταμ – Βερολίνο με το Jazz Night Express.

Τα δρομολόγια αρχίζουν στις 28 Ιουνίου και τα εισιτήρια κοστίζουν από 149 ευρώ

Από την εποχή του θρυλικού Οριάν Εξπρές έως τις ημέρες μας ο τρόπος μετακίνησης των ευρωπαίων έχει αλλάξει δραματικά. Οι νυχτερινές διαδρομές με τρένο σε υπερπολυτελή wagons lit αντικαταστάθηκαν από τις αεροπορικές πτήσεις χαμηλού κόστους, τα ασημένια μαχαιροπίρουνα από συσκευασμένα σάντουιτς και οι χαμηλόφωνες συζητήσεις στα υποφωτισμένα εστιατόρια των τρένων από τις υψωμένες φωνές στα γκισέ των αεροδρομίων.

Νιώθετε ένα κύμα νοσταλγίας να σας κατακλύζει; Μην απελπίζεστε.

Το Jazz Night Express ετοιμάζεται για αναχώρηση τον Ιούνιο και, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των εμπνευστών της, η νέα σιδηροδρομική σύνδεση – μίνι φεστιβάλ jazz θα προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, που θα περιλαμβάνει live από τους σημαντικότερους ερμηνευτές και σολίστ της jazz σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες σκηνές, προσωποποιημένο service και άνετη διαμονή σε πολυτελές περιβάλλον. 

Φυσικά, το εισιτήριο δεν είναι φθηνό: Οι τιμές, όπως θα δείτε ΕΔΩ, αρχίζουν από 149 ευρώ, όμως τα ονόματα που έχουν αναγγελθεί για το πρώτο ταξίδι -Jesse van Ruller, Thomas Pol & Joost Patocka, Ntja Rosie, Dorona Alberti, Oene van Geel και Mark Haanstra- δικαιολογούν με το παραπάνω το κόστος

Και για εκείνους που τους απασχολεί η καλοπέρασή τους, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πεντάκλινες και τρίκλινες καμπίνες. Επίσης, μπορούν να κρατήσουν θέσεις σε ένα από τα τρία stages. 

Η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 28 Ιουνίου, 19:15 τοπική ώρα, από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ρότερνταμ. Η επόμενη –και μοναδική- στάση θα γίνει στις 20:30 στο Άμστερνταμ από όπου το τρένο θα παραλάβει τους υπόλοιπους επιβάτες. Η άφιξη στο Βερολίνο είναι προγραμματισμένη για το πρωί της επόμενης ημέρας στις 7:30. Το ταξίδι της επιστροφής είναι προγραμματισμένο για το ίδιο βράδυ.

newpost.gr