Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Στο Δήμο Μεσσήνης ο σταθμός του ΟΣΕ για δημιουργία κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου.


Τσώνης: «Στην έπαρση, το μηδενισμό και την αλαζονεία απαντάμε με έργα και προτάσεις»

Το διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΩΣΕ, Θανάση Σχίζα, υποδέχθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Εκεί, υπογράφηκε και επίσημα η παραχώρηση 17 στρεμμάτων στην περιοχή του σταθμού του ΟΣΕ της Μεσσήνης, για 100 χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου και κολυμβητηρίου.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμα φωτεινή μέρα για το Δήμο Μεσσήνης, καθώς μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια είχε ευτυχή κατάληξη. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που διεκδίκησε και κατάφερε να πάρει τη συγκεκριμένη έκταση, στην οποία σε συνεργασία με τη γ.γ. ΣΔΙΤ σχεδιάζεται η κατασκευή κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου. Ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περιοχή ως ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» ολόκληρης της περιοχής, ενώ σημείωσε τις θερμές ευχαριστίες του τόσο στο πρόσωπο του κ. Σχίζα, για την καθοριστική συμβολή του, όσο και στο πρόσωπο του υπουργού κ. Σπίρτζη.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως και το συνεργάτη του και αντιδήμαρχο Μεσσήνης, Τάσο Τσερπέ, που από κοινού ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια πριν από 2,5 χρόνια.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης άφησε αιχμές κατά του «αντιπάλου» του στις επικείμενες εκλογές, Γιώργου Αθανασόπουλου, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στην έπαρση, την αλαζονεία και την κακόβουλη κριτική η Δημοτική Αρχή απαντά με έργα και προτάσεις, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία που έχει πάρει ο Δήμος Μεσσήνης.


Από την πλευρά του, ο κ. Σχίζας εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στη φιλόξενη πόλη της Μεσσήνης και τη χαρά του που μια προσπάθεια από κοινού με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ύστερα από 2 χρόνια, έφθασε στο τέλος της. Σημείωσε ότι η σιδηροδρομική λειτουργία δε θα ενοχληθεί απ’ αυτή την παραχώρηση, ενώ η πόλη της Μεσσήνης θα αποκτήσει ένα σύμπλεγμα αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους της περιοχής.
Ο κ. Σχίζας πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής γίνεται αυτή η παραχώρηση, καθώς υπάρχει συνεργασία με αρκετούς Δήμους σ’ όλη τη χώρα για την αξιοποίηση ανάλογων χώρων.
Τέλος, υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Τσώνη, ώστε να ξεπεραστεί η «γραφειοκρατία» το συντομότερο και να ευοδωθεί αυτό το σπουδαίο έργο για το Δήμο Μεσσήνης.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος για τεχνικά θέματα, Γεωργία Παναγοπούλου, έκανε γνωστό ότι το κόστος του έργου προϋπολογίζεται στα 3.7 εκ ευρώ και αφορά πρόγραμμα ΣΔΙΤ από το υπουργείο Οικονομίας και διαδημοτική συνεργασία Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος, που αφορά έργα αθλητικών υποδομών και σχολικών κτηρίων. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του «Master Plan»

Του Κώστα Γαζούλη
tharrosnews.gr