Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Νέα βλάβη σε μπάρες του ΟΣΕ, ταλαιπωρία και κίνδυνος για διερχόμενους οδηγούς.

Το πρόβλημα επιλύθηκε την ίδια ημέρα

Μόλις λίγους μήνες μετά την βλάβη που είχαν υποστεί οι μπάρες του ΟΣΕ σε διάβαση στην παλιά οδό Ξάνθης, μία νέα βλάβη, στο ίδιο σημείο, ήρθε να ταλαιπωρήσει τους οδηγούς και να δημιουργήσει κίνδυνο.
Φαίνεται όμως ότι οι μπάρες σε αυτό το σημείο έχουν παραμείνει προβληματικές, καθώς μία νέα βλάβη, αυτή την φορά το πρωί του Σαββάτου 12/1, ήρθε να καταδείξει την προβληματική του σημείου. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ο "Χ" έγινε αποδέκτης εύλογων παραπόνων, ότι οι μπάρες στο σημείο είναι εκτός λειτουργίας. Σε αυτοψία μας, αντικρίσαμε τη μία μπάρα πλήρως κατεβασμένη και την άλλη κολλημένη στην μέση. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ το κυριότερο υπήρξε κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς να συγκρουστούν μεταξύ τους είτε με κάποια διερχόμενη αμαξοστοιχία.
Την ίδια στιγμή, ο ήχος που χτυπάει, όταν κανονικά περνάει τρένο, χτυπούσε επί ώρες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για βλάβη και να περιμένουν στην ουρά. Το πρωί του Σαββάτου δεν υπήρξε κάποιος αρμόδιος στο σημείο, από οποιονδήποτε φορέα, τουλάχιστον όταν ο "Χ" βρέθηκε εκεί, περί τις 10 το πρωί.
Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, το πρόβλημα ήταν μείζον κυρίως για τα μεγάλα οχήματα, τα οποία δεν χωρούσαν να περάσουν και χρειαζόταν να κάνουν επικίνδυνες αναστροφές, προκειμένου να περάσουν από εναλλακτική όδευση. 
Επικίνδυνες προσπεράσεις οδηγών που βιάζονταν καταγράφηκαν στο σημείο, την ώρα της βλάβης. 
Το πρόβλημα επιλύθηκε την ίδια ημέρα, Σάββατο 12/1, μετά από κάποιες ώρες ταλαιπωρίας.

Διονύσης Βοργιάς
xronos.gr