Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης για 15 χρόνια ο Σταθμός του ΟΣΕ Νεοχωρίου.


Σύγχρονη παιδική χαρά και χώρος πολιτισμού

Ένα αίτημα των κατοίκων και του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρίου έγινε πραγματικότητα καθώς μετά από επαφές του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με τη Διοίκηση του ΟΣΕ , συμφώνησαν για τη χρήση των χώρων που αποτελούν τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό Νεοχωρίου για 15 χρόνια.
Συγκεκριμένα παραχωρείται ο χώρος των κτιρίων του Σταθμού (εκτός του γραφείου κίνησης και της αίθουσας αναμονής) δηλαδή 45 τετραγωνικά μέτρα για πολιτιστικές δράσεις και επίσης 956 τετραγωνικά μέτρα για δημιουργία παιδικής χαράς και χώρου πρασίνου.


Ο Δήμος πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την δημιουργία της Παιδικής Χαράς από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η κατασκευή της οποίας θα γίνει στο χώρο της παλιάς που πλέον δεν χρησιμοποιείται, και στη συνέχεια σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τους φορείς του χωριού θα αποφασιστεί ο τρόπος χρήσης των κτηρίων του σταθμού μετά την επισκευή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποκατασταθεί ο χώρος και θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας ανάπτυξης για το χωριό, πράγμα που είναι απαίτηση αλλά και δικαίωμα των πολιτών και στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Δήμος όταν του ζητήθηκε.

Ο Δήμαρχος Ναμπιλ Ιωσήφ Μοραντ επισήμανε ότι ικανοποιείται μια επιθυμία των κατοίκων και του τοπικού συμβουλίου, δημιουργώντας έναν σύγχρονο χώρο παιδικής χαράς που θα μπορούν να επισκέπτονται και να διασκεδάζουν τα παιδιά ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τις πολιτιστικές χρήσεις των κτιρίων. «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε κοντά στους Δημότες και να καλυτερεύουμε τις συνθήκες ζωής τους».ilialive.gr