Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δέσμευση για την αντικατάσταση της επικίνδυνης μεταλλικής πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους. 

Στα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται και προγραμματίζονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης της υπόγειας οδού στη Μενεμένη.

Ο κ.Σπίρτζης δεσμεύτηκε για την αντικατάσταση της επικίνδυνης μεταλλικής πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους, θέμα που του έθεσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. «Ο δήμαρχος μου έδωσε ένα φάκελο για μια πεζογέφυρα που χρίζει αντικατάστασης, είναι 70 χρόνια γέφυρα και είναι δέσμευσή μας ότι θα υλοποιηθεί. Είναι σε κακή κατάσταση, απο κάτω διέρχονται 7 σιδηροδρομικές γραμμές. Πρέπει να γίνει μια σύγχρονη πεζογέφυρα για να μπορούν να διέρχονται οι κάτοικοι», υπογράμμισε.

Ανακοίνωσε, δε, ότι ξεκινούν σύντομα οι εργασίες από την ΓΑΙΑΟΣΕ για το Πάρκο στην περιοχή του Μουσείου Ολοκαυτώματος και σε συνεργασία με την Ισραηλινή κοινότητα θα προχωρήσουν και τα έργα στο Μουσείο. «Το πιο σημαντικό όμως για την ευρύτερη περιοχή και το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Ειδομένη. Είναι παρά πολύ σημαντικό έργο γιατί είναι ένα μεγάλο βήμα για τη σιδηροδρομική σύνδεση της χώρας μας με την κεντρική Ευρώπη. Είναι ένα δεύτερο μεγάλο βήμα μετά το σημερινό έργο που εντάσσεται στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο των συνδυασμένων μεταφορών, στο όραμα του Πρωθυπουργού η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο των Βαλκανίων, εμπορικό, οικονομικό, μεταφορικό και πολιτιστικό όπως είναι και δέσμευσή μας να προχωρήσουμε και έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τις αστικές μεταφορές. Από εδώ θα περνάει ο προαστιακός προς Κατερίνη και Λάρισα από εδώ όμως θα καταλήγει και στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό όπου θα υπάρχει σταθμός του μετρό που θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία μέσα στο 2019. Το λέω για να μην υπάρχουν άλλες γκρίζες ζώνες στην πληροφόρηση των πολιτών», πρόσθεσε ο κ.Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την ολοκλήρωση του εμπορευματικού κέντρου Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο Γκόνου, θα γίνει και νέο σιδηροδρομικό έργο για τη σύνδεσή του με το δίκτυο και με το λιμάνι καθώς οι εμπορικοί συρμοί δεν μπορούν να διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό.

Αθανασία Μπίδιου
Πηγή: voria.gr