Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Στοχευμένες παρεμβάσεις του ΟΣΕ στο σιδηροδρομικό δίκτυο για την αύξηση των ταχυτήτων κυκλοφορίας και των δρομολογίων των τραίνων.

Ο Ο.Σ.Ε. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ξεκινά την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων στην επιδομή (γραμμές) του σιδηροδρομικού δικτύου του λεκανοπεδίου της Αττικής, με στόχο την διεύρυνση της χωρητικότητας του δικτύου, που είναι επιβεβλημένη μεταξύ άλλων λόγω και της αύξησης της εμπορευματικής κίνησης, την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των τραίνων και τη μεγιστοποίηση των ορίων ταχύτητας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ανάταξη της σηματοδότησης στη γραμμή ΣΚΑ – ΚΙΑΤΟ, για την καλύτερη λειτουργία του Προαστιακού καθώς και επιμέρους επισκευές σε τμήματα της επιδομής στη γραμμή ΣΚΑ –ΟΙΝΟΗ.

ΣΚΑ-ΟΙΝΟΗ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία της επιδομής για τη βελτίωση της ασφάλειας, την αύξηση της χωρητικότητας του σιδηροδρομικού δικτύου και την αύξηση της ταχύτητας των τραίνων.

Οι παρεμβάσεις στην επιδομή κρίνονται σκόπιμες για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που δημιουργούνται από την παραλαβή των νέων έργων του δικτύου, όπως η ηλεκτροκίνηση μέχρι την Θεσσαλονίκη και η εντατικοποίηση της λειτουργίας του Εμπορευματικού Σταθμού στο Θριάσιο λόγω της σύνδεσης του με το Ικόνιο. 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών, ενώ κατά διαστήματα σε συγκεκριμένα σημεία λόγω των έργων η κυκλοφορία των τραίνων θα διεξάγεται με μονοδρομήσεις.

ΑΝΑΤΑΞΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΚΑ - ΚΙΑΤΟ

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η ολοκλήρωση του αναμένεται να αυξήσει άμεσα την χωρητικότητα του δικτύου κυρίως για τις προαστιακές συνδέσεις της Αττικής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών και θα επιτρέψει μέχρι και τον τριπλασιασμό των δρομολογίων των τραίνων σε σχέση με αυτά που εκτελούνται σήμερα.

Πηγή: ose.gr