Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ρωσία: Metro Surfing, μια νέα επικίνδυνη τάση.

Το μετρό της Μόσχας έχει γίνει ο αγωνιστικός χώρος για ένα νεό και πολύ επικίνδυνο extreme sport, το metro surfing. Ριψοκίνδυνοι νεαροί σκαρφαλώνουν στο πίσω μέρος του τραίνου και προσπαθούν να κρατηθούν εκεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής αγωνιζόμενοι για τη ζωή τους.



‘Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται το «παιχνίδι» αυτό έχει γίνει μόδα και είναι αρκετοί αυτοί που το πραγματοποιούν για να ζήσουν στα όρια, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να αποκτήσουν ιντερνετική φήμη.


Φορώντας διακριτικά ρούχα περιμένουν στο τέλος του σταθμού και μόλις ο συρμός ξεκινήσει πηδουν στο πίσω μέρος για να ξεκινήσουν την επικίνδυνη διαδρομή τους. Συνήθως φέρουν κάμερες για να καταγράφουν τη δραστηριότητά τους σε βίντεο τα οποία αναρτούν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ομάδες που αριθμούν εώς και 2000 μέλη που ανεβάζουν ή σχολιάζουν τέτοια βίντεο.
Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι το παιχνίδι μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς το μετρό της Μόσχας είναι ιδαίτερα στενό και δεν υπάρχεο χώρος στα πλευρά του τραίνου. Μάλιστα πρόσφατα δύο 19χρονοι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: perierga.gr