Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του για τον σιδηρόδρομο.

Τσίπρας1Μιλώντας χθες στο 11ο συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στις προοπτικές του σιδηροδρόμου. 
Συγκεκριμένα ανέφερε: 

"Το φθινόπωρο ολοκληρώνεται η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αθηνών, με το ταξίδι να διαρκεί 3 και 20 λεπτά, έργο το οποίο ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε μεγαλύτερο φάντασμα και από μετρό, τονίζοντας πως το 87% του έργου περατώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Συν αυτώ, έως το 2022 θα παραδοθεί ο σιδηροδρομικός κάθετος άξονας προς τη βαλκανική και την κεντρική Ευρώπη, ενώ άμεσα συστήνεται η διακρατική εταιρεία Ελλάδος-Βουλγαρίας για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας, η οποία θα συνδέει Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Μπουργκάς, Βάρνα και Ρολύσε. Το έργο αυτό “θα δώσει νέα προοπιτκή στις εμπορευματικές μεταφορές που σήμερα διακινούνται αποκλειστικά δια θαλάσσης μέσω του Βοσπόρου” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συ πλήρωσε πως το 2019 προκηρύσσεται η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Έδεσσας και θα ακολουθήσει η σύνδεση Γιαννιτσών-Αριδαίας, και έτσι “σπάμε την απομώνοση περιοχών, ενισχύοντας τις περιοχές υψηλής πρωτογενούς παραγωγής”, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

Αργότερα, μέχρι το 2023 θα παραδοθούν τα έργα σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Φλώρινας-Πόκριβατς, οι διαβάσεις του Γαλλικού και της Βέροιας, όπως και η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου.

Πηγή: alpha965.gr