Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Η Skyway ζητά συνάντηση με τους αρμοδίους για το τρένο στην Κρήτη.

Δείτε την επιστολή της εταιρείας


Μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ είχε γίνει πριν από λίγους μήνες το επενδυτικό ενδιαφέρον μιας Καναδικής εταιρείας εν ονόματι, SKYWAY TRANSPORATION CANADA LTD, για εναέριο τρένο που θα ενώνει την Κίσσαμο με τον Άγιο Νικόλαο.

Το θέμα είχε διχάσει αρκετούς κυρίως για την αξιοπιστία της εταιρείας, με την υπόθεση να μπαίνει στο "ψυγείο" χωρίς να έχουμε ακούσει το οτιδήποτε από τους επίσημους φορείς.

Με νέα επιστολή, που υπογράφει η εταιρεία, ζητά κατ'ιδίαν συνάντηση με τους αρμοδίους, ενώ καλεί τον Περιφερειάρχη να διοργανώσει ημερίδα προκειμένου να ακουστούν οι προτάσεις τις εταιρείας και να τεθούν τυχόν ερωτήσεις.

"Κύριε Περιφερειάρχα, με χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων ‘’ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ’’ κ. Σταύρο Πολέντα, ότι λάβατε την σχετική μας πρόταση – προμελέτη για την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης εναέριας σιδηροδρομικής γραμμής που θα ενώνει την Κρήτη από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, με προοπτική ανάπτυξης και παραπέρα δικτύου.

Εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα ΜΜΕ και το κοινό, αντιμετώπισε πολύ θετικά την πρότασή μας αυτή, τα δε σχόλια ήταν πάρα πολύ θετικά.

Κύριε Περιφερειάρχα, όπως και εσείς γνωρίζετε, από το 1893, 1895, 1903, 1908, 1913, 1921 και 1990, έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα μελέτες για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στην Κρήτη, οι οποίες όμως δεν έτυχαν σχετικής αξιολόγησης με αποτέλεσμα εδώ και 125 χρόνια να μην έχει κατασκευασθεί στην Κρήτη ένα σύγχρονο για την κάθε ‘’τότε’’ εποχή, σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η Εταιρεία μας έχοντας τη δυνατότητα να κατασκευάσει στην Κρήτη ένα υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο σε σύντομο διάστημα, σας καταθέτει την παρακάτω πρόταση: Αφού λάβετε σχετική έγγραφη έγκριση από τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπίρτζη, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην πραγματοποίηση ενός συνεδρίου, στο οποίο θα έρθουμε να σας ενημερώσουμε πλήρως, τόσον εσάς όσο και όλους του Αυτοδιοικητικούς Άρχοντες του νησιού και κάθε άλλο φορέα ή Αρχή, για το σχεδιαζόμενο πλάνο κατασκευής του έργου αυτού.

Στη φάση αυτή σας προτείνουμε να παρευρεθούν κατά την κρίση σας επί πλέον εκπρόσωποι των ΜΜΕ, των Εμπορικών, Τεχνικών και Οικονομικών Επιμελητηρίων της Κρήτης, των Ενώσεων Ξενοδόχων, του Πολυτεχνείου Κρήτης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όλων των Αυτοδιοικητικών Αρχών, του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων καθώς και κάθε φορέα που επιθυμεί να ενημερωθεί ώστε να λάβουν πλήρη γνώση για την κατασκευή του έργου, να υποβάλλουν ερωτήσεις και τυχόν προτάσεις, που θα έχουν ως αποτέλεσμα ο Κρητικός λαός να πληροφορηθεί το τι μπορεί να γίνει και πως θα γίνει, ώστε να ελαττωθούν τα τροχαία στον ΒΟΑΚ και η Κρήτη να αναπτυχθεί τουριστικά όπως άλλωστε της αξίζει.

Τον χρόνο και τον τόπο της πραγματοποίησης του ως άνω συνεδρίου ας τον ορίσετε εσείς κι εμείς πρόθυμα, θα έρθουμε από τον Καναδά στην Κρήτη για το σκοπό αυτό. Σε αναμονή της έγγραφης ενημέρωσης από τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπίρτζη καθώς και της δικής σας."

Πηγή: flashnews.gr