Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΩΤΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΥΤΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΩΤΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΥΤΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Προτεραιότητα οι επεκτάσεις του Μετρό προς τα δυτικά.

Στα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρθηκε ο Υπουργός από το Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα πρέπει η Αττικό Μετρό Α.Ε., να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τις χωροθετήσεις των σταθμών στις δύο επεκτάσεις του Μετρό προς Δυτικά και συγκεκριμένα προς Αμπελοκήπους και Εύοσμο, αλλά και προς ΒΔ, προς Σταυρούπολη, Ευκαρπία και νοσοκομείο Παπαγεωργίου. ( σ.σ. σταθμοί όπως Επτάλοφος, Μενεμένη, Κορδελιό, Εύοσμος, Ομόνοια, Πολίχνη, Σταυρούπολη, Αγία Βαρβάρα, Νεάπολη, επέκταση προς Παπαγεωργίου).

Σύμφωνα με τον Σπίρτζη, οι επεκτάσεις του Μετρό προς τα Δυτικά θα προηγηθούν της επέκτασης Ανατολικά, από τη Μίκρα και προς το Αεροδρόμιο ¨Μακεδονία¨, επειδή πρέπει να εξυπηρετηθούν οι πυκνοκατοικημένες δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Ειδικά για την βασική γραμμή του Μετρό ο υπουργός επανέλαβε ότι τέλος του 2019 θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει, με εξαίρεση τους σταθμούς «Βενιζέλου» και «Αγίας Σοφίας».


Συντάκτης: Άννη Καρολίδου
Πηγή: voria.gr