Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης του Μετρό για Πειραιά.


Εχθές ολοκληρώθηκε και το τελευταίο μέτρο της διάνοιξης της σήραγγας της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά καθώς το μηχάνημα εφτασε στο Φρέαρ Δεληγιάννη.

Στον "καθυστερημένο" σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ πάει καλά η εκσκαφή και έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 1ο επίπεδο, τώρα απομένουν άλλα 6 επίπεδα. Μία πρώτη εκτίμηση για την ολοκλήρωση της εκσκαφής είναι μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου, υπό την αίρεση τεχνικών απροόπτων.

Τώρα, η τοποθέτηση της επιδομής έχει ξεκινήσει με την πρώτη φάση των έργασιών, δηλαδή της υποδομής η οποία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν οι γραμμές.

Αναφορικά με τους 3 σταθμούς ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, είναι σε προχωρημένη φάση, δηλαδή έχουν ξεκινήσει αρχιτεκτονικά τελειώματα και αναμένονται οι γρανίτες για να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και τα Η/Μ συστήματα, όμως πρέπει να υπάρξει ένταση εργασιών για να μπορέσουν να παραδοθούν, Ιούνιος του 2019 που είναι πλέον ο επόμενος μεγάλος στόχος.

Άλλος στόχος είναι μέσα στο 2018 να υπάρξει συρρίκνωση εργοταξίων ενώ με την ολοκλήρωση και λειτουργίας των 3 σταθμών θα δούμε αναμορφωμένες κατά τα μέγιστα τις πλατείες Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, η πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νικαία και της πλατείας Αγίας Ελεούσας στην Αγία Βαρβάρα.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com