Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Οι ράγες της… οργής.

-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΡΤΑΛΗ

- Πολίτες που υπέστησαν ζημιές και ψάχνουν το δίκιο τους αλλά και τους αρμόδιους

Μια σειρά από σιδηροδρομικές γραμμές που τέμνουν την οδό Μαρτάλη, η οποία βρίσκεται πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, προκαλούν προβλήματα σε αρκετούς οδηγούς.

Οι οδηγοί μπορεί να βλέπουν τις ζημιές των ΙΧ, αλλά δεν… βλέπουν ούτε αποζημίωση μα ούτε και αρμόδιους για τους δώσουν κάποια λύση. Στο σημείο που οι ράγες (δεν χρησιμοποιούνται) «κόβουν» τον δρόμο ανά διαστήματα εμφανίζονται λακκούβες και οι πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο «τρίγωνο» ΟΣΕ, Δήμου και… συνεργείου.

Σύμφωνα λοιπόν με αναγνώστη της «Ε», ως παθών εξηγεί πως η περιπέτειά του ξεκινάει στα μέσα του Απριλίου του 2017. Τότε ένα βράδυ καθώς διασχίζει την οδό Μαρτάλη κι ενώ πήγαινε προς την οδό Φαρσάλων, στο ύψος σιδηροδρομικής γραμμής και τη στιγμή που περνούσε από πάνω της αισθάνεται ένα δυνατό τράνταγμα και έναν εξίσου δυνατό θόρυβο και σχεδόν στιγμιαία ακινητοποιείται το όχημά του. Σβήνει τη μηχανή και καταβαίνει να δει τι συμβαίνει. Διαπιστώνει πως έπεσε σε μια λακκούβα, πάνω στη γραμμή. Καλεί την αστυνομία, η οποία καταγράφει το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων. Μάλιστα ο αστυνομικός καλύπτει με χώμα και πέτρες τη λακκούβα, χρησιμοποιώντας φτυάρι. Πάει στο συνεργείο και πληρώνει 250 ευρώ για τη ζημιά που έπαθε στη ζάντα και στο ελαστικό.

Δύο μήνες αργότερα υποβάλλει αίτηση στον ΟΣΕ, τόσο για την αποκατάσταση του οδοστρώματος όσο και για την αποζημίωσή του. Παίρνει όμως αρνητική απάντηση με την εταιρία να δηλώνει ότι είναι αναρμόδια προς επισκευή του οδοστρώματος και κατά συνέπεια προς αποζημίωσή του. Αναφέρει δε επί λέξει ότι «για την αποκατάσταση του οδοστρώματος επί της ισόπεδης Διάβασης ενεργεί η αρμόδια Οδική Υπηρεσία» χωρίς να του αναφέρει όμως ποια ακριβώς είναι αυτή.

Πηγαίνει στον Δήμο καταθέτει την ίδια αίτηση αλλά παίρνει επίσης αρνητική απάντηση. Ο Δήμος εκτιμά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην «Ε» ο αναγνώστης, ότι αρμόδιος για να επιληφθεί του θέματος είναι ο ΟΣΕ.

Στα μέσα του Δεκέμβρη, ο πολίτης κάνει πάλι το ίδιο δρομολόγιο και πέφτει ξανά σε λακκούβα, διπλανή όμως από την προηγούμενη. Καλεί πάλι την αστυνομία, καταγράφει το περιστατικό και ξαναπάει στο συνεργείο. Άλλα 250 ευρώ…

Ο αναγνώστης τονίζει πως τρεις ημέρες μετά το δικό του, υπήρξε δεύτερο περιστατικό, και ενώ περνούσε από το ίδιο σημείο βλέπει 3 οχήματα που υπέστησαν ανάλογη ζημιά, πέφτοντας στην ίδια λακκούβα.

Όλοι τους αναρωτιούνται μέσω της «Ε» αν μπορεί κάποιος (ΟΣΕ, Δήμος) να δώσει κάποια μόνιμη λύση διότι πρόκειται για σημείο το οποίο διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες οχήματα.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ
Πηγή: eleftheria.gr