Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Συμμαχία Ηπειρωτών»: Η σιδηροδρομική σύνδεση «Ηγουμενίτσα – Γιάννενα – Καλαμπάκα» να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου, η παράταξη Συμμαχία Ηπειρωτών, ζητά να πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα συμπεράσματα του Συνεδρίου για την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση» που πραματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

στο 2ημερο 23 & 24 Οκτωβρίου των εργασιών του περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση «Γέφυρες ανάπτυξης με την Ήπειρο», με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ηπείρου, αναδείχθηκαν ζητήματα τα οποία εκτιμούμε πως πρέπει να συζητηθούν στο περιφερειακό Συμβούλιο. Θα ήταν προτιμότερο να είχε προηγηθεί η συζήτηση του περιφερειακού Συνεδρίου αλλά και τώρα είναι χρήσιμη.

Είναι καιρός το συλλογικό μας όργανο σε δημόσια-ες συζήτηση-σεις να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες για την Ήπειρο και να μην εκχωρήσει αυτή την ευθύνη στους Υπουργούς της παρούσας ή των επόμενων κυβερνήσεων. Η τακτική αυτή να περιμένουμε το κεντρικό κράτος και πότε θα αποφασίσει η Αθήνα για τις δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες συνέβαλε ώστε να οδηγηθεί η περιφέρεια μας στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα του συνεδρίου, τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού της χώρας και να διεκδικήσουμε όσα στερήθηκε η Ήπειρος και οι Ηπειρώτες συγκριτικά με άλλες περιφέρειες. Να απαιτήσουμε χρονοδιαγράμματα για τις εξαγγελίες των Υπουργών και να επανέλθουμε στα θέματα που δεν συμπεριέλαβαν στην ατζέντα του συνεδρίου ή αρνήθηκαν να κουβεντιάσουν, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση «Ηγουμενίτσα – Γιάννενα – Καλαμπάκα» ή τα συμπληρωματικά έργα στην Ιόνια οδό κ.α.

Ο απολογισμός του περιφερειακού Συνεδρίου θα μας φέρει όλους ενώπιον των ευθυνών μας, γι αυτό και εισηγούμαστε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου.

Για την παράταξη Συμμαχία Ηπειρωτών, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Γιώργος Ζάψας, Γιώργος Ζάκας, Δημήτρης Χαμπίπης, Πρόδρομος (Μάκης) Χατζηεφραιμίδης».


Πηγή: epirusnews.eu