Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει: «Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συζήτησε διεξοδικά τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και τις προθέσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα ζητήματα της Αξιολόγησης, του Μισθολογίου, του συνδικαλιστικού νόμου καθώς και τα θέματα που αφορούν τον Δημόσιο Τομέα και περιλαμβάνονται στην τρίτη αξιολόγηση και στο καθεστώς των μνημονίων.
Αποφάσισε:
1. Τη συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ.
2. Την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο σε ημερομηνίες που θα καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τα θέματα που συζητήθηκαν.
Θεωρεί απαραίτητη την καλή προετοιμασία της αγωνιστικής δράσης μας».
Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο προς τα σωματεία της δύναμής του, ότι: «Το ΕΚΑ μαζί με τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, και συναντιόμαστε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00 για να συμμετάσχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τον εμπαιγμό των εργαζομένων και την καταστρατήγηση όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει. Τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα απειλούν να εξουδετερώσουν και τα τελευταία προπύργια εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας.
Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης, στις απαιτήσεις των δανειστών και την καταιγίδα των νέων μέτρων που αναμένεται. Το μέλλον της χώρας φαίνεται να στηρίζεται σε σαθρές βάσεις και εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που πρέπει να αγωνιστούμε για να ενισχύσουμε το οικοδόμημα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.
Σας καλούμε να δηλώσετε αριθμό εργαζομένων από το Σωματείο σας και τον κλάδο σας και τα ονοματεπώνυμα όσων επιθυμούν να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας το τρένο, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 9/9 στις 07:18 (αμαξοστοιχία IC 50) και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ στις 23:00 (ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία 601).
Παρακαλείσθε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους σταθμούς αφετηρίας, τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.Δηλώσεις στα τηλέφωνα του ΕΚΑ 210-8836917, 210-8836918 (Οργανωτικό Τμήμα) και ώρες 11:00 – 16:00 μέχρι την Πέμπτη 7/9″.
Πηγή: ert.gr