Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Τεράστια αλλαγή στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Είναι επίσημο πλέον. Από την Κυριακή 30-7-2017 ο προαστιακός που ένωνε τα Άνω Λιόσια με το ΜΕΤΡΟ και τον Ηλεκτρικό τελειώνει.

Η γραμμή Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο που εξυπηρετούσε χιλιάδες κόσμο καθημερινά από το δήμο μας αλλά και από τους γειτονικούς δήμους σταματάει και φέρνει σε απόγνωση όλο αυτόν τον κόσμο. Το μοναδικό τρένο που θα διέρχεται πλέον από το σταθμό των Άνω Λιοσίων είναι η γραμμή που θα έρχεται από το Κιάτο και αυτή θα έχει κατεύθυνση όχι προς αεροδρόμιο αλλά προς Αθήνα και θα είναι κάθε μια ώρα.
Με απλά λόγια όσοι χρησιμοποιούσαν τον Προαστιακό θα πρέπει να μετακινούνται πλέον στον σταθμό ΣΚΑ για να επιβιβαστούν σε αυτόν. Όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται στα πολύ γρήγορα και χωρίς να έχουν προβλεφτεί από το ΟΑΣΑ αντίστοιχα δρομολόγια για να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

Καταργείται η γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο και δημιουργούνται δυο νέες γραμμές, με κεντρικό άξονα/κόμβο την Αθήνα (Σταθμό Λαρίσης):
α) η γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα και
β) η γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα.
Η Προαστιακή γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς τροποποιείται.

Θα λειτουργεί η γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς (τοπικό δρομολόγιο) και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, με τις δύο γραμμές να έχουν ανταπόκριση στο Σταθμό των Αθηνών.

Αναλυτικά οι νέες προαστιακές γραμμές που θα λειτουργήσουν από 30/7/2017 είναι:

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα:

Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, καθώς και τον Πειραιά, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα.

Δρομολόγια θα εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο – ΣΚΑ προκειμένου να υπάρχει σύνδεση με το σιδηροδρομικό άξονα προς Βόρεια Ελλάδα.


Πηγή: athensmagazine.gr