Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Καταγγελία για «μεταφορά υλικού» από τα οικονομικά αρχεία του ΟΑΣΘ


Αποτέλεσμα εικόνας για οασθ logoΟ γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας ζητά από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να διατάξει σχετική έρευνα

Καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαταχθεί έρευνα για τυχόν μεταφορά υλικού από τα οικονομικά αρχεία του ΟΑΣΘ από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού, κατέθεσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Βούρδας γνωστοποίησε ότι, κατόπιν πληροφοριών που είχε για τη μεταφορά -αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή- υλικού από το οικονομικό αρχείο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), αποτάθηκε στην Εισαγγελία, όπου και κατέθεσε καταγγελία, προκειμένου να γίνουν οι δέουσες κινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, ο Οργανισμός, που περνάει στο ελληνικό δημόσιο, τίθεται σε εκκαθάριση, ενώ τη σκυτάλη παραλαμβάνουν δύο νέοι φορείς, ένας ρυθμιστικός, ο «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ» ( ΟΣΕΘ ΑΕ) κι ένας εκτελεστικός, οι «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ» (ΑΣΥΘ ΑΕ). Η ΑΣΥΘ ΑΕ, θα είναι ο φορέας λειτουργίας για τα αστικά λεωφορεία και αργότερα και για το Μετρό και θα αναλάβει δράση το αργότερο μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2019. Όλες οι θέσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ και στον ΣΑΣΘ διασφαλίζονται και μεταφέρονται στους νέους φορείς.

Πηγή: makthes.gr