Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μεσσηνία. Αντιπλημμυρικά στο ΤΕΙ και στη Θουρία ζητεί ο ΟΣΕ.


Την κατασκευή άμεσα νέων αντιπλημμυρικών έργων, τεχνικών και αγωγών απορροής ομβρίων, εγκάρσια της σιδηροδρομικής γραμμής, στην περιοχή ΤΕΙ Καλαμάτας και Θουρίας, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πλημμυρών από τον αυτοκινητόδρομο, ζητεί ο ΟΣΕ από το υπουργείο Υποδομών. 
Με έγγραφό του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κ. Πετράκης σημειώνει πως «τα έργα αυτά θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί, προηγηθεί και πραγματοποιηθεί από τον αρμόδιο εργολάβο - κατασκευαστή, παράλληλα με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, καθώς τώρα δε θα είχαμε υποστεί τις δυσάρεστες συνέπειες με την εμφάνιση σοβαρότατων πλημμυρικών φαινομένων».

Ενημερώνει ότι «σε κάθε περίπτωση ο ΟΣΕ είναι πρόθυμος να διευκολύνει τη γρήγορη εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, επιτρέποντας άδεια διέλευσης των αγωγών ομβρίων εγκάρσια της γραμμής και εντός των ορίων απαλλοτρίωσής του».

Ο κ. Πετράκης ξεκαθαρίζει ότι «δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση ο ΟΣΕ για οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο». Και παρατηρεί πως «τα υφιστάμενα τεχνικά της γραμμής τα οποία προϋπήρχαν της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, πλέον δεν επαρκούν για να στείλουν τους όγκους ομβρίων στους αποδέκτες, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία μεγάλες ποσότητες υδάτων και να πλημμυρίζουν εκτάσεις και ιδιωτικές περιουσίες όμορες της γραμμής».

Πηγή: eleftheriaonline.gr