Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μ. Χρυσοβελώνη: Οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκκίνησε, με τον χαιρετισμό της, την Ημερίδα για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠΟΜΕΔΙ από την ελληνική εταιρία logistics (ΕΕL) και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) και έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Η κα Χρυσοβελώνη κατά την τοποθέτησή της κατέστησε σημαντικό να επιταχυνθεί ο βηματισμός της Ελλάδας προς την θεμελίωση ενός στιβαρού πλαισίου προώθησης της ανάπτυξης του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς του σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ακόμη, η Υφυπουργός Μεταφορών έθεσε ως βασική προτεραιότητα την βελτίωση της αποδοτικότητας της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε ανταγωνιστικό και ποιοτικό διαμετακομιστικό κόμβο της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί, από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μια εθνική στρατηγική για την εφοδιαστική αλυσίδα, μέσα από το επικαιροποιημένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, καθώς και από ένα γενικό σχέδιο για τις μεταφορές και την Εφοδιαστική στην Ελλάδα, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται από το ΥΠΟΜΕΔΙ.
Τέλος, η κα Χρυσοβελώνη επεσήμανε ότι η ωριμότητα των συνθηκών που υπάρχουν σήμερα για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, καθιστά σαφές, πλέον, ότι η οικονομία της χώρας αλλάζει πρόσημο και, από το μείον της επταετούς ύφεσης, επιστρέφει στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης.


Πηγή:Taxheaven