Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Την Δευτέρα κλείνει η σιδηροδρομική γραμμή Δράμας-Ξάνθης.


Κλειστή θα είναι η σιδηροδρομική γραμμή Δράμας-Ξάνθης από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου λόγω τεχνικών εργασιών με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στοn ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο fm 104,9», ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης, η διακοπή της κυκλοφορίας των επιβατικών τρένων θα διαρκέσει από έξι έως εννέα μήνες.
«Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια της κυκλοφορίας, που αφορά τους επιβάτες, τους εργαζόμενους στη γραμμή και τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους. Φτάσαμε στο σημείο να κλείσουμε τη γραμμή, διότι δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια 100%» είπε ο κ. Πετράκης.
Οι επιβάτες θα μεταφέρονται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους τελικούς προορισμούς τους, ενώ δεν θα σταματήσει η κυκλοφορία των εμπορευματικών τρένων.
«Οι εμπορευματικές μεταφορές δεν θα επηρεαστούν. ‘Έχουν ληφθεί τα μέτρα ώστε με ειδικό τρόπο, με μεγάλες καθυστερήσεις, με μικρές ταχύτητες και ειδικές συνθήκες, θα κυκλοφορήσουν όλα τα εμπορευματικά τρένα. Δεν νοιαζόμαστε μόνο για τη γραμμή και τον ΟΣΕ, αλλά για το σύνολο της εθνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Πετράκης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ