Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Καλαμάτα. Εντείνεται η προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021.

Μεταφέρεται άμεσα στον όροφο του κεντρικού κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.


Ο Δήμος Καλαμάτας ενοικίασε το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού αντί 2.500 ευρώ το μήνα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της Καλαμάτας. Στο κεντρικό κτήριο θα στεγασθεί το Γραφείο του Κ21 και τα υπόλοιπα θα δοθούν για πολιτιστικές χρήσεις.
Με δηλώσεις του ο δήμαρχος ευχαρίστησε το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, διότι παραχωρεί κτήρια προκειμένου να μένουν καλλιτέχνες οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Τόνισε, δε, ότι τα χρήματα που προϋπολογίζεται να δαπανηθούν είναι πολλά, αλλά πάνω από το μισό του προϋπολογισμού θα προέλθει από χορηγίες ιδιωτών.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση, δεδομένου ότι, εάν η Καλαμάτα κερδίσει τον τίτλο και είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, θα αλλάξει η μοίρα της, όπως και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Πηγή: tharrosnews.gr