Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΗΠΑ Το βαγόνι που «σκαρφάλωνε» στα βουνά της Καλιφόρνιας!

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το Λος Άντζελες.


Τη σιδηροδρομική γραμμή που «σκαρφάλωνε» στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ηλικίας 123 ετών, λίγα χρόνια πριν εγκαταλειφθεί ύστερα από σειρά φυσικών καταστροφών, απεικονίζουν οι παρακάτω φωτογραφίες.
Η γραμμή Mount Lowe Railway, που σήμερα είναι εκτός λειτουργίας σε κατάσταση διάλυσης, ήταν η τρίτη από τις «ανηφορικές» σιδηροδρομικές γραμμές που φτιάχτηκαν στην Αμερική για να ενισχύσουν τον τουρισμό στην περιοχή.

Άνοιξε το 1893 και έγινε η πρώτη ηλεκτρική σιδηροδρομική γραμμή στις ΗΠΑ. Κάλυπτε απόσταση επτά χιλιομέτρων με αφετηρία στην Altadena, στον σταθμό Mountain Junction και διέσχιζε τις περιοχές Mount Lowe και Echo Mountain, όπου βρισκόταν και το δημοφιλές τότε ξενοδοχείο Echo Mountain House.

Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, ολοένα και λιγότεροι τουρίστες επισκέπτονταν το σημείο, σε ύψος 5606 ποδών στο βουνό Lowe, που έχανε την απήχησή του λόγω φυσικών καταστροφών.

Στα 1900 η κουζίνα του Εcho Mountain House έπιασε φωτιά που εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο ξενοδοχείο. Ακολούθησαν κι άλλες φωτιές κι άλλες πλημμύρες που κατέστρεψαν τις εναπομείνασες εγκαταστάσεις.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά το άνοιγμα του δρόμου, πλημμύρα προκάλεσε εκ νέου μεγάλες καταστροφές προκαλώντας την εγκατάλειψη του σταθμού- που έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ.



Πηγή: newsbeast.gr