Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

3ωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 3 Αυγούστου αποφάσισε το προσωπικό αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, απαντούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο κίνησης αμαξοστοιχιών προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο σιδηρόδρομος και να θέσουν προ των ευθυνών τους όλους εκείνους που επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις ώρες 10.00 π.μ έως 13.00 μ.μ.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ

   Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ

1.   Τον κο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κο Σταθάκη.
2.   Τον κο Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
3.   Τον κο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Κατρούγκαλο.
4.   Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 --------------------------------------------------------------------------

               Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 28η Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 3ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Δευτέρα 03/08/2015 του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο και από ώρα 10.00 π.μ. έως ώρα 13.00 μ.μ.
Η απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της πλήρους αδιαφορίας που επιδεικνύετε για τα τεράστια ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και της υποβάθμισης και απαξίωσης του τροχαίου υλικού, τα οποία πολλάκις σας έχουμε θίξει και έχουμε διαμαρτυρηθεί με ποικίλους τρόπους, ακόμη και μέσω της αποστολής παλαιότερου εξωδίκου, το οποίο - καθώς φαίνεται- πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων.
Αντίθετα, αντί να μεριμνείτε για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και την ευημερία του σιδηροδρόμου μέσω της στελέχωσης της εταιρείας με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, επιχειρείτε να υποβαθμίσετε το ήδη υπάρχον με την προώθηση ενός αμφιλεγόμενου Κανονισμού Κίνησης και Ελιγμών, ο οποίος στην ουσία ισοπεδώνει το σύνολο του προσωπικού επί των τραίνων με  κοινούς υπαλλήλους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάστασή τους από φθηνότερα εργατικά χέρια σε επικείμενη ιδιωτικοποίηση.
  Σε κάθε παρόμοια προσπάθειά σας, θα μας βρίσκετε πάντα απέναντι σας, καθόσον δικό μας στόχος είναι να παλέψουμε για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, τον οποίο αισθανόμαστε "σπίτι μας" και να αποτρέψουμε την απαξίωσή του, αλλά και την φτωχοποίηση του προσωπικού του.
--------

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τον Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.



Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015
      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας 

           ΠΑΝΑΓ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                                 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ