Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί της Λάρισας, κατέθεσαν υπόμνημα στον υπουργό Υγείας.

Περιμένουν 55… μήνες να πληρωθούν ιατρικές δαπάνες.

 Λύση και στην πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών «των ταλαιπωρημένων ηλικιωμένων συνταξιούχων Θεσσαλών Σιδηροδρομικών του τέως ΤΑΠΟΤΕ, οι οποίοι για 55 μήνες περιμένουν την πληρωμή των», ζήτησαν τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών, με υπόμνημά τους προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σε αυτό, αναφέρουν τα εξής:
 «Με την κατάργηση τον Οκτώβριο του 2010 του Γραφείου Πληρωμής Δαπανών στους συνταξιούχους αδικαιολόγητα, άσκοπα, πρόχειρα και άδικα από τον ΟΣΕ και της εν συνεχεία ένταξης του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, πολλές δαπάνες, αφού έμειναν απλήρωτες περιπλανώμενες ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Κομοτηνή κλπ) για πληκτρολόγηση, κατέληξαν τελικά το Σεπτέμβριο του 2013 να μεταφερθούν στη θεσσαλονίκη, να πληκτρολογηθούν και να είναι έτοιμες προς πληρωμή, από το γραφείο του ΤΑΥΤΕΚΩ της οδού Σαπφούς 3, στη Θεσσαλονίκη.
  Το υπουργείο σας τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ σύντομα θα δοθεί και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για το μήνα Μάιο, προχώρησε σε γενναίες πληρωμές, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε παρόχους υγείας, εξ υποχρεώσεων και απαιτήσεων, καταβάλλοντος προσπάθεια για την κατά το δυνατόν έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών του σε παρόχους και προμηθευτές του. Επειδή ο στόχος σας είναι η έγκαιρη αποπληρωμή, παρακαλούμε όπως δώσετε λύση και στην πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των ταλαιπωρημένων ηλικιωμένων συνταξιούχων Θεσσαλών Σιδηροδρομικών του τέως ΤΑΠΟΤΕ, οι οποίοι για 55 μήνες περιμένουν την πληρωμή των, καθότι δεν αντέχουν άλλο την οικονομική εξαθλίωσή των.»

Πηγή: eleftheria.gr